Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
fotia_lesvos_en
Ελλάδα

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Λέσβο - Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά

Λίγο πριν τις 11:00, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Λέσβο. Μάλιστα οι φλόγες έχουν μπει ήδη στα πρώτα σπίτια και στις επιχειρήσεις στον οικισμό Βατερά, ο οποίος είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους πριν από περίπου μία ώρα.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η περίπτωση κρίθηκε εξ'αρχής από τις πυροσβεστικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρή για αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.

Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα (4) CL-415, δυο (2) PZL, τέσσερα (4) Πυροσβεστικά οχήματα, δύο(2) υδροφόρες, τρία (3) λεωφορεία, ένας(1) Προωθητής Γαιών και ένα (1) Βυτιοφόρο Καυσίμου. Η Κ/Φ ΚΑΣΟΣ πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

Λίγο πριν τις 11:00, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών.

5649559
5649546
5649544
5649558
5649557
5649548
5649547
5649560


Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα έκω από τον οικισμό των Βατερών, πίσω από το ξενοδοχείο «ΕΙΡΗΝΗ». «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια.Η εκκένωση συνεχίζεται..», δήλωσε στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.Ο πρόεδρος κοινότητας Βατερών στη δυτικής Λέσβο Αποστόλης Αποστολής μιλώντας στο newsit.gr κάνει λόγο για μια δύσκολη κατάσταση με την φωτιά να έχει εξαπλωθεί. «Έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Είναι πολύ μεγάλη η έκταση της φωτιάς. Από μία εστία ξεκίνησε και ο αέρας την σκόρπισε. Εδώ και δύο ώρες τρέχω από κορυφή σε κορυφή. Επιχειρούν τα εναέρια μέσα και εγώ στο σημείο που είμαι με τον τόσο καπνό που έχει δεν τα βλέπω καν, μόνο τα ακούω. Σιγά-σιγά απομακρύνονται οι τουρίστες που ήταν στην παραθαλάσσια περιοχή».