Μαθήματα ζωής έδωσε ένας δύτης, που κατάλαβε πως μια θαλάσσια χελώνα ήταν παγιδευμένη και καταδικασμένη να πεθάνει και την έσωσε. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του, με τις εικόνες να ταξιδεύουν τις τελευταίες ώρες στα social media. To περιστατικό έλαβε χώρα στη Ρόδο

Συγκεκριμένα, της έκανε τεχνητή αναπνοή στην παραλία Γεννάδι και μετά από 4 ολόκληρες ώρες, όλοι είδαν αυτό που ευελπιστούσαν από την αρχή. Τη θαλάσσια χελώνα ελεύθερη να επιστρέφει στο φυσικό της περιβάλλον.

Ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης ανέφερε σε ανάρτησή του, στο facebook: «Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδιου. Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε.

Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του γενναδιου...

Δημοσιεύτηκε από Ακκουρης Σταύρος στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022

Πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνητής αναπνοής στην περιποίηση της χελώνας. Μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσανος η Τσαμπικα Διακοστεργου η Φωτεινή Μακρυλλου ο Παύλος παπασαββας του Βασίλη και πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι.

Μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας αποθέωσε, την βλέπουμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του Γενναδιου συγχαρητήρια στον Γιώργο μας και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!!!» έγραψε ο κ. Ακκούρης στο λογαριασμό του.