Συνεκπαίδευση με τη μορφή PASSEX (Passing Exercise) μεταξύ μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με το προσωπικό και μέσα της Μόνιμης Ναυτικής Δυνάμεως του ΝΑΤΟ (Standing NATO Maritime Group Two/ SNMG-2), διεξήχθη στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και προγραμματισμό του ΓΕΕΘΑ.
B_2
B_4

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η φρεγάτα «ΕΛΛΗ», τύπου “Standard” (“S”), ενώ και στην SNMG-2, έχει ενταχθεί και η φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», επίσης τύπου “S”.
B_5
B_6

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, στοχοποιήσεως, προχωρητικών ελιγμών, ηλεκτρονικού και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise/ADEX) με την συμμετοχή 2 εκσυγχρονισμένων μαχητικών F-4E Phantom της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγος Μάχης και 1 αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ («Ιπτάμενο ραντάρ») EMB-145Η της 380 Μοίρας ΑΣΕΠΕ της Π.Α.
«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο», σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.