Mε εντάσεις έπεσε η αυλαία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί στις 28 Σεπτεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της πλευράς Μιχαλολιάκου να αναβληθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για λόγους υγείας, όμως έδωσε μία μακρά διακοπή, ώστε ο να υπάρχει χρόνος ο κατηγορούμενος να μπορέσει να διορίσει και τυπικά συνήγορο υπεράσπισης στη δίκη, εφόσον το επιθυμεί.

Όπως είναι αναμενόμενο, δεν έλειψαν οι εντάσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα.  Ο Γιάννης Λαγός θέλησε να τοποθετηθεί επί διαφόρων ζητημάτων, αναφορικά με την «πολιτική δίωξη» σε βάρος του, όπως τη χαρακτήρισε.

«Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας»

Σύμφωνα με κατηγορούμενος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν του επιτράπηκε να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής, με την εισαγγελέα και τη πρόεδρο να επισημαίνουν ότι τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν το παρόν στάδιο της διαδικασίας και ότι μπορεί να ταθεσει όταν φτάσει η ώρα της απολογίας του. Οδηγούμενος στα κρατητήρια ι κατηγορουμενοςα είπε: «θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα και ανθρώπων που βρίσκονται στο πλευρό της, οι οποίοι φώναξαν: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!».

Ακολούθησε η απάντηση των υποστηρικτών Λαγού: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!». Τελος το δικαστήριο απέρριψε και άλλα δύο αιτήματα αναστολής εκτέλεσης ποινής που υπέβαλαν κατηγορούμενοι οι οποίοι με βάση την πρωτόδικη καταδίκη παραμένουν στη φυλακή.