Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα του Ξηροχωρίου Θεσσαλονίκης από την άγρια δολοφονία 84χρονης από τον 59χρονο γιο της.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντόπισε ο άλλος γιος της και αδελφός του δράστη, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως ο δράστης είχε προαναγγείλει το φρικτό έγκλημα, ενώ είχε απειλήσει και τον ίδιο.

«Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα», αποκαλύπτει, φανερά σοκαρισμένος.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, τη μητέρα τους την πρόσεχε τόσο εκείνος όσο και ο αδελφός του που της αφαίρεσε τη ζωή.

Όπως δήλωσε, η απόφασή του να φύγει για λίγο από το σπίτι, προκειμένου να της αγοράσει φαγητό, αποδείχθηκε μοιραία.

«Την κοιτούσε και αυτός, την κοιτούσα και εγώ. Λέω ας πάω να της πάρω ένα σάντουιτς να την ταΐσω. Μετά από μισή ώρα, την ''καθάρισε''», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το thestival.

Σύμφωνα με τον αδελφό του δράστη, ο μητροκτόνος είχε εξάρτηση από το αλκοόλ, ενώ ήταν συχνές οι εντάσεις και οι εξάρσεις βίας προς την ανήμπορη μητέρα του.


Ο μητροκτόνος είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, ο μητροκτόνος είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αδελφός του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στο thestival κάτοικοι της περιοχής, όταν τελικά βγήκε, δεν ακολούθησε ποτέ τη φαρμακευτική αγωγή που του έδωσαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, ο 59χρονος δράστης ήταν γνωστός στην περιοχή, αφού δημιουργούσε συχνά προβλήματα, λόγω και της εξάρτησής του από το ποτό.

Σημειώνουν δε πως σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να καλέσουν την Αστυνομία.