Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον 34χρονο που πυροβόλησε στο κεφάλι την 71χρονη μητέρα του, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες οι αρμόδιες Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι όπου ζούσε ο φερόμενος ως δράστης με τη μητέρα του. Εκεί εντόπισαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα του άντρα, που παραδεχόταν ότι δολοφόνησε την 71χρονη και εξηγούσε τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την πράξη. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο 34χρονος ζητούσε «συγνώμη» για την πράξη του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, χθες, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο πίσω από το κτίριο της Διεύθυνσης Γεωργίας. Στο σημείωμά του, ο 34χρονος ανέφερε ότι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και ότι η μητέρα του έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Γείτονές τους στη Χαλκηδόνα μιλούν για δύο ανθρώπους που ήταν ήσυχοι και δεν έδειχναν σε κανέναν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Είχαν σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί τους και ο 34χρονος εργαζόταν μέχρι πρόσφατα σε γνωστή εταιρεία της Θεσσαλονίκης.

Ο άντρας που ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ως ο δράστης του άγριου εγκλήματος δεν έχει εμφανιστεί στις Αρχές ούτε έχει εντοπιστεί, παρά τις επισταμένες έρευνες. Οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους για πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας από τον 34χρονο, μετά την αξιολόγηση του σημειώματός του.