Μαίνονται οι φωτιές για ακόμα μία μέρα τόσο στη Λέσβο και τα Γρεβενά όσο και στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την τιτάνια μάχη για την κατάσβεσή τους.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις προαναφερθείσες περιοχές δεν ευνοούν τον αγώνα των πυροσβεστών, καθώς από τη μία ο καύσωνας και από την άλλη οι ισχυροί βοριάδες ολοένα και δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Φωτιά και στο Βραχάσι Λασιθίου

Πιο συγκεκριμένα, ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βραχάσι Λασιθίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι κοντά στο οικισμό χωρίς να τον απειλεί. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και σύντομα αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο. Επιχειρούν 35 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα και συνδρομή από υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ενεργό το μέτωπο στη Λέσβο

Ενεργό παραμένει το βόρειο μέτωπο της φωτιάς στη Λέσβο. Είναι σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Όσον αφορά στην αναζωπύρωση της φωτιάς που υπήρξε εχθές στο νησί και οδήγησε στην προληπτική εκκένωση του χωριού Βρίσα, ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.

Για όγδοη ημέρα καίγεται το δάσος της Δαδιάς

Για όγδοη ημέρα καίει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, προκαλώντας σύμφωνα με τους ειδικούς μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές που έχουν υπάρξει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη στο νότιο και νοτιοδυτικό μέτωπο ενώ σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη περιοχή, υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες.

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Γρεβενά

Σε εξέλιξη παραμένει επίσης από το Σάββατο η φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Τσακατούρα, στα Γρεβενά απειλώντας το οικοσύστημα της Βάλια Κάλντα.