Ξεκίνησε ο φετινός Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) με τη σχετική τελετή να πραγματοποιείται στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκης ΠΝ.

Ο φετινός ΘΕΠ διεξάγεται με το αρματαγωγό Α/Γ «ΙΚΑΡΙΑ», το οποίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Λεμεσού Κύπρου, Χάιφα Ισραήλ, Τήνου και Μήλου, ενώ σε αυτό θα επιβαίνουν 148 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, καθώς και 4 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών.

004
009
012
014

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, «σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Δόκιμους Υπαξιωματικούς, καθώς επίσης η επίδειξη Σημαίας και προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες Κατάπλου».

Εκτός του Αρχηγού ΓΕΝ στην προαναφερθείσα τελετή αναχωρήσεως των Δοκίμων Υπαξιωματικών με το Α/Γ «ΙΚΑΡΙΑ» παρέστησαν επίσης ο Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, o Διοικητής ΣΜΥΝ Πλοίαρχος Αντώνιος Ασβεστάς ΠΝ, ο Διοικητής Διοικήσεως Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ) Πλοίαρχος Νικόλαος Δημόπουλος ΠΝ, συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων Υπαξιωματικών.