Αποφοίτησαν και έλαβαν τα πτυχία τους οι σπουδαστές της 6ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ) στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής στο Στρατόπεδο «Οπλαρχηγού Δ. Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικώς, αποφοίτησαν 122 αξιωματικοί, εκ των οποίων 16 από την Kύπρο και 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ενώ τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες απένειμαν ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαιδεύσεως Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης και ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, η Υποπρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κα. Γεωργία Παντελίδου καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και της Εκκλησίας.

Η Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς συγκροτήθηκε το Φεβρουάριο του 2003, με απόφαση του τότε Υπουργού Εθνικής Αμύνης, η συνένωση της Σχολής Επιτελών και της Σχολής Πτέρυγας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων σε μια Σχολή με την ονομασία «Σχολή Διοίκησης και Επιτελών» (ΣΔΙΕΠ). Το Σεπτέμβριο του 2003, η ΣΔΙΕΠ ξεκίνησε τη λειτουργία της στο στρατόπεδο «Νταλίπη» στην Καλαμαριά.

Τον Ιούνιο του 2019 με απόφαση της τότε ηγεσίας του Στρατού Ξηράς, η Σχολή μετονομάστηκε σε Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ).

Μέχρι σήμερα σε 35 Εκπαιδευτικές Σειρές έχουν αποφοιτήσει 3560 αξιωματικοί, εκ των οποίων οι 48 αλλοδαποί.

Η αποστολή της Σχολής, συμφώνως με τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της, είναι:
· Να παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.
· Να παρακολουθεί, μελετά, δοκιμάζει και προτείνει κάθε αναγκαία αναπροσαρμογή του ισχύοντος δόγματος του Στρατού Ξηράς.
· Να διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις για την ΑΔΙΣΠΟ.