Το μοιραίο λάθος της Ρούλας Πισπιρίγκου όσον αφορά στο θάνατο των τριών κοριτσιών της έγινε στην τελευταία απολογία της για τον τρόπο που υπέστη ανακοπή η εννιάχρονη Τζωρτζίνα, στις αρχές Απριλίου 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Παρά το γεγονός ότι η 34χρονη προχωρά σε πολύ προσεκτικούς ισχυρισμούς, χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις για τις συνθήκες νοσηλείας και την κατάσταση των τριών παιδιών της, στη συγκεκριμένη απολογία δεν απέφυγε το μοιραίο λάθος. Και αυτό αφορά στα όσα είπε για τη δική της αντίδραση τη στιγμή που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή που την άφησε τετραπληγική. Στο απολογητικό της υπόμνημα η 34χρονη αναφέρει για την 11η Απριλίου του 2021: «Γύρω στις 7 το απόγευμα και ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο με κάποια φίλη μου και η Τζωρτζίνα μου κοιμόταν, άκουσα πάλι τον ήχο από το οξύμετρο, πράγμα που έδειχνε πτώση των σφύξεων και του οξυγόνου του παιδιού. Σηκώθηκα από την καρέκλα που καθόμουν για να πάω προς την πόρτα και άρχισα να χτυπάω το κουδούνι για να ειδοποιηθούν οι νοσηλεύτριες, κουδούνι το οποίο βρισκόταν ακριβώς δίπλα από την πόρτα του δωματίου. Τότε είδα την Τζωρτζίνα μου να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει προς τα πίσω βγάζοντας έναν ήχο.

(…) Στη συνέχεια, μπήκαμε μαζί μέσα στο δωμάτιο και η ίδια η νοσηλεύτρια κάλεσε τους γιατρούς που ήρθαν αμέσως. Αφού με ρωτήσανε τι έπαθε, μου ζήτησαν να βγω αμέσως από το δωμάτιο και εγώ περίμενα έξω στο διάδρομο και άμεσα κάλεσα στο τηλέφωνο τον Μάνο και τους δικούς μου. Ο Μάνος έφτασε αμέσως και στη συνέχεια είδαμε το γιατρό αναισθησιολόγο κ. Χασαπόπουλο να μπαίνει στο δωμάτιο της μικρής.

Στα εφιαλτικά λεπτά που ακολούθησαν βλέπαμε κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει στο δωμάτιο, χωρίς κανείς να μας λέει τίποτα. Μετά από αρκετή ώρα ακούσαμε φωνές και χειροκροτήματα. Τότε βγήκε μία γιατρός κλαίγοντας και μας είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ανακοπή, αλλά κατάφεραν να την επαναφέρουν και έπρεπε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου».

Το σημαντικό «λάθος» της Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται να έχει γίνει στην ερώτηση της δικαστικής λειτουργού. Η ανακρίτρια της ανέφερε ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των ιατρών, όταν τους καλέσατε στο θάλαμο δεν τους δώσατε την εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό. Για ποιο λόγο είχατε αυτήν τη συμπεριφορά;». Και η απάντηση που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή της, πέφτοντας σε μια πολύ σοβαρή αντίφαση.

«Ως προ αυτό διευκρινίζω ότι εκείνη την ημέρα εγώ δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών για να τους καλέσω για βοήθεια. Θεωρώ ότι στις καταθέσεις τους έχουν κάνει λάθος ως προς την ημέρα». Η δικαστική λειτουργός στη συνέχεια επέμεινε στην ερώτησή της και ανέφερε ότι «από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας προκύπτει ότι στις 18.50 πήγατε εσείς στο γραφείο των γιατρών. Επομένως, τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, ποιος τελικά ειδοποίησε τους γιατρούς;».

«Επιμένω ότι εγώ εκείνη την ημέρα δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών. Στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας στη λογοδοσία των νοσηλευτών αναφέρεται το επεισόδιο της Τζωρτζίνας και ότι ενημερώθηκαν οι γιατροί, γεγονός που σημαίνει ότι η νοσηλεύτρια ειδοποίησε τους γιατρούς για να επιληφθούν της κατάστασης».

Ο ισχυρισμός της αυτός όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίξει στην πρώτη συνέντευξή της στο Star μαζί με τον πρώην σύζυγό της. Στο 14’ 37’’ λοιπόν της συνέντευξης η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει για το ίδιο συμβάν «ξαφνικά, ξυπνάει η Τζωρτζίνα, σηκώνεται, μου δείχνει ότι πνίγεται και πέφτει πίσω. Κι εγώ είμαι πανικόβλητη, βγαίνω, φωνάζω τους γιατρούς, που για καλή μου τύχη ήταν στο διάδρομο εκείνη τη στιγμή…».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 9 Αυγούστου 2022