Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε στην απολογία της πως πριν υποστεί την ανακοπή η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, είχε αρχίσει να πέφτει ψυχολογικά.

«Άκουσα ότι το παιδί ήταν τρομαγμένο, δεν μιλούσε. Το παιδί απαντούσε, απλά δεν μπορούσε να απαντήσει εκείνη την ώρα. Τους έλεγε ότι πονάει η κοιλιά της πολύ», είπε ενώπιον δικαστών και ενόρκων και πρόσθεσε: «Ξαφνικά άρχισα να βλέπω ότι το παιδί δεν πολυμιλούσε στις βιντεοκλήσεις με τον μπαμπά της και τη γιαγιά της. Μετά το συζήτησα με τον Μάνο διότι την ημέρα της ανακοπής ήταν μαζί της. Μου είπε πως ήταν στα όρια της εξάντλησης. Με προβλημάτισε και το χρώμα της. Άρχισε να παίρνει το χρώμα που ασπρίζουνε. Μου είπαν πως είναι γαστρεντερίτιδα, μην ανησυχώ».

Μάλιστα, η κατηγορούμενη τόνισε πως για άλλο λόγο μπήκαν και άλλα τους έλεγαν οι γιατροί στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και τελικά κατέληξαν στην ανακοπή. «Τη μία ημέρα είχε γαστρεντερίτιδα, τη δεύτερη βρογχοπνευμονία και κάναμε τον σταυρό μας, τι θα μας ξημερώσει. Τελικά τι είχε; Και τα δύο; Ήταν τελείως περίεργο να μπαίνει για άλλο πράγμα και μετά να σου λένε γαστρεντερίτιδα, μετά βρογχοπνευμονία και τελικά μετά να παθαίνει ανακοπή», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: "Μου κόπηκαν τα πόδια, έκατσα στο σκαλοπάτι"

Στη συνέχεια, περιέγραψε τι έγινε στην ανακοπή. «Αρχίζω φωνάζω. Βλέπω τη νοσοκόμα, της λέω τρέξε. Έρχεται η νοσοκόμα, πάει προς το παιδί και μου λέει φωνάζω τους γιατρούς. Εγώ φεύγω και πάω προς τους γιατρους. Συναντηθήκαμε στα ενδιάμεσα, μου λέει η κυρία Δημητρακοπούλου και ''τι συμβαίνει, της λέω τίναξε τα πόδια, τα χέρια της δεν ξέρω''. Βλέπω την κυρία Δημητροπούλου να κατεβάζει το κρεβάτι και να κάνει συμπιέσεις στο παιδί (κλαίγοντας), πέθανα, ήθελα να με πάρει ο Θεός. Παίρνω τον Μάνο και του λέω "έλα". Μου κόπηκαν τα πόδια, έκατσα στο σκαλοπάτι, βγαίνει η νοσοκόμα και μου δίνει τα κομποσκοίνια της Τζωρτζίνας, αυτά τα τρία, ξαφνικά βλέπω μια γιατρό που ανέβηκε τρέχοντας από τα επείγοντα και ανοίγει η πόρτα και βλέπω το παιδί σε μία σανίδα πάνω και βλέπω τη γιατρό να καβαλάει το παιδί και να παίρνει μία ένεση και να την κάνει στην καρδιά. Ανοιγοκλείνανε πόρτες, δεν μας έδινε κανείς ενημέρωση. Μου έλεγαν φωνάξτε τον γιατρό. Βλέπουμε από τον διάδρομο τον κ. Χασαπόπουλο να μπαίνει μέσα. Έχω κάτσει με κομποσκοίνια και να προσεύχομαι, ο Μάνος είχε πιάσει το κεφάλι του και έλεγε "είσαι δυνατή, θα τα καταφέρεις". Και ακούμε κάποια στιγμή "μπράβο, κορίτσι μου". Βγαίνει η κυρία Δημητρακοπούλου και μου λέει επανήλθε ζει. Όταν εγώ βρίσκομαι σε σοκ, δεν μιλάω πολύ, είμαι σαν χαμένη εκείνη την ώρα. Μας λέει ότι θα πάει στην εντατική. Δεν μας είπε κανείς ότι το παιδί θα έχει κάποιο εγκεφαλικό πρόβλημα. Βγήκε ο κυριος Χασαπόπουλος κλαμένος. Το μόνο που μας είπε είναι ότι έπαθε ανακοπή και επανήλθε και πάει εντατική. Δεν υπήρχε καλύτερο πράγμα από το ότι ήταν μαζί μας η Τζωρτζίνα».

Αφού η Τζωρτζίνα επανήλθε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, στη ΜΕΘ Παίδων με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη, για τον οποίο είπε αφενός ότι πιθανότατα ηχογραφούσε τις συναντήσεις τους και μάλιστα πως δημοσιεύτηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή και αφετέρου ότι για πρώτη φορά άκουσε από το στόμα του για το σύνδρομο Μινχάουζεν στο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμα: Πετάει τα δώρα του Μάνου από τον τάφο της Τζωρτζίνας - Η αδελφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου, δεν ανέχεται ούτε να τα βλέπει

«Στις 13/04 ήταν η ημέρα που η Μαλένα είχε φύγει από ζωή, τα δύο χρόνια. Φανταστείτε τι συναισθηματική φόρτιση είχαμε. Μου έλεγε ο Μάνος: "Μίλα της Μαλένας που σε ακούει, μην την πάρει την Τζωρτζίνα". Δεν επιτρεπόταν να τη δούμε. Μας έβαλε ύστερα από δύο ημέρες από την πόρτα να τη δούμε. Και τι να δεις ένα παιδί από το κεφάλι μέχρι τα πόδια όλο καλώδια. Δεν μπορούσες να το αντικρίσεις να το αντέξεις, το παιδί που δεν είχε τίποτα, να το δεις έτσι. Έπειτα από 2-3 ημέρες μας είπε πως η Τζωρτζίνα έκανε οίδημα στον εγκέφαλο και μπορεί να έχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι τίποτα. Της είχε ξυρίσει και τα μαλλάκια της και μας τα είχε δώσει. Όταν Μάνος πήγε και πήρε ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, πήρε και τα μαλλιά και τα έχει εκείνος τώρα», είπε -συναισθηματικά φορτισμένη- η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ύστερα από κάποιες ημέρες έμαθαν, όπως περιέγραψε η κατηγορούμενη, και την κατάσταση της Τζωρτζίνας. «Έγινε μαγνητική. Μας είπε ότι ήταν τετραπληγική, δεν θα μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει, να φάει. Μας είπε πως δεν γνωρίζει καλά καλά τι μπορεί να έχει. Μας είπε ότι δεν γνωρίζει καλά καλά αν ακούει», είπε η κατηγορούμενη.