Ύστερα από τον σάλο που έχει προκληθεί με τη φωτογραφία απ’ το φημισμένο Ναυάγιο της Ζακύνθου η οποία δείχνει πως στην παραλία υπάρχει πληθώρα σκουπιδιών, οι ευθύνες άρχισαν να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ του Δήμου και της αρμόδιας Επιτροπής που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.
Να σημειωθεί πως την εν λόγω φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ρωτήθηκε επ’ αυτού μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι σήμερα η εικόνα της έχει αποκατασταθεί και έχει καθαριστεί πλήρως, ενώ σε ό,τι αφορά το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό της, ξεκαθάρισε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι παντού ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταλήγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, «τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας».

Δείτε το βίντεο


Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί πως εν τέλει, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς αποφάσισε να καθαρίσει την παραλία με δική του πρωτοβουλία. Πολλά από τα δικά τους σκάφη άλλωστε μεταφέρουν τους τουρίστες στην παραλία η οποία δεν είναι προσβάσιμη με άλλο τρόπο.