Σε εξέλιξη είναι το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε την Τετάρτη στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου, κοντά στις κατασκηνώσεις.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει συμπαγές δάσος στην περιοχή Λεύκη και είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τραυματίστηκε ένας εθελοντής. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και εθελοντές ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναμένεται κλιμάκωση των δυνάμεων με τμήματα από την Καβάλα και την Χρυσούπολη.



Η φωτιά ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου, στις 20:45 την Τετάρτη, οπότε ήταν αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Σύμφωνα με το KavalaNews, υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό από πτώση δέντρου. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον τραυματία, που χτύπησε στο κεφάλι, για το κέντρο υγείας Πρίνοιυ.

Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 3-5 μποφόρ.

Το KavalaNews αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει δυσκολία για την προσέγγιση του μετώπου, ενω αναφέρεται και έλλειψη νερού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για δυο εστίες φωτιάς στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί πυρκαγιά και πριν από μια εβδομάδα. Στο προηγούμενο περιστατικό υπήρξε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατασβέστηκε πολύ γρήγορα.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.