Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η φωτιά που ξέσπασε χθες αργά το βράδυ στη Θάσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μικροεστίες και καπνός, ενώ τα εναέρια συνεχίζουν να πραγματοποιούν διαδοχικές ρίψεις, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, για να αποφευχθεί η πιθανότητα αναζωπύρωσης.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και το βράδυ από τα επίγεια μέσα, μέχρι την πλήρη οριοθέτησή της και την κατάσβεση των μικροεστιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της άμεσης κινητοποίησης της Πυροσβεστικής, η καμένη έκταση περιορίστηκε σε περίπου 1.310 στρέμματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχες πυρκαγιές στη Θάσο είχαν καεί:
-το 1985 (15.08.1985) 90.000 στρέμματα,
-το 1989 (18.08.1989) είχαν καεί 70.000 στρέμματα,
- το 2016 (10.09.2016) είχαν καεί 68.850 στρέμματα.

Σε κάθε περίπτωση, με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις και ανάλογα με την εικόνα του μετώπου, θα αποφασιστεί αν αυτές θα συνεχιστούν.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 185 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, δέκα αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Κλιμάκιο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και έτερο Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.