Οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, μεταφέρθηκαν σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου, στο ΚΥΤ Φυλακίου. Υπενθυμίζεται ότι εντοπίστηκαν 4 χιλιόμετρα νότια τουρκικής νησίδας, όπου είχαν αρχικά εγκλωβιστεί, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους

Χθες, εντοπίστηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας και μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν στο Προανακριτικό Κέντρο Αλλοδαπών στον Έβρο ώστε να διαπιστωθεί ο χρόνος και ο τρόπος της μετακίνησής τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τους επισκέφθηκαν διερμηνείς για να τους εξηγήσουν τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν από εδώ και πέρα ενώ οι Αρχές τους παρείχαν σάντουιτς, νερά και χυμούς φρούτων. Επιπλέον, τους επισκέφθηκε νοσηλεύτρια του ΕΟΔΥ.

Εκτός επικράτειας

Τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές Αρχές σε καμία ενέργεια.

Δραματικές ιστορίες

Η ομάδα των μεταναστών αποτελείται από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά. Μία από τις γυναίκες είναι έγκυος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προληπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μαρτυρίες τους, προέκυψε ότι ένα παιδί έχασε τη ζωή του πάνω στη νησίδα από τσίμπημα σκορπιού.