Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινότητα της Δράμας η είδηση του θανάτου του 56χρονου ορειβάτη, που έχασε τη ζωή του μετά από χτύπημα κεραυνού στο όρος Φαλακρό. Αν και όταν ξεκίνησε ο ορειβατικός αγώνας οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, κατά τις 3 τα ξημερώματα ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της αθλήτριας που ήταν δίπλα στον άτυχο ορειβάτη. «Στο κατέβασμα κατά τις 3 η ώρα, ήταν ένα…πως ανοιγοκλείνεις το φως, ένα τέτοιο πράγμα. Ήρθε στο ξαφνικό, να γίνεται η νύχτα μέρα και μια νεροποντή απίστευτη. Αλλά στο ξαφνικό, στο τρίλεπτο. Οπότε εμείς αρχίσαμε, βγάζαμε αδιάβροχα, βγάζαμε να ντυθούμε», δήλωσε η αθλήτρια στο MEGA.

«Στο δευτερόλεπτο μας τίναξε η αστραπή, τώρα προφανώς έπεσε στο παιδί δίπλα μου για να αισθανθήκαμε όλο αυτό τον κρότο και μας πέταξε όλους στο χώμα», συνέχισε.

Η αθλήτρια στη συνέχεια περιέγραψε τις δραματικές στιγμές, που ακολούθησαν μετά τον κεραυνό. Η ίδια προσπάθησε να βρει εάν ο 55χρονος είχε παλμό, αλλά ο άτυχος ορειβάτης δεν έδειχνε σημεία ζωής.

«Ο διπλανός του που τον γύρισε βρήκε παλμό και του έκανε τεχνητή αναπνοή, εγώ γύρισα στο παιδί πίσω τον σκούντησα να δω αν έχει επαφή, εάν θα μου κουνήσει κανένα χέρι. Τον γύρισα, είδα ότι δεν είχε παλμό, προσπαθούσα αλλά δεν είχε παλμό, ήρθε μετά και το άλλο το παιδί τον έψαχνε, αλλά δεν βρήκε παλμό», είπε.

Συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη

Στο MEGA μίλησε διασώστης, που βρέθηκε στο σημείο, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Εμάς μας πήραν τηλέφωνο κατά τις 4 παρά και μας είπαν για το συμβάν… Ξεκινήσαμε, φτάσαμε γύρω στις 8, οπότε με το που φτάσαμε εκεί ήδη καταλάβαμε ότι ο ένας ήταν ήδη νεκρός. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον άλλον εν ζωή», δήλωσε.

Ο διασώστης περιέγραψε στο MEGA πως ο ορειβάτης που είχε τραυματιστεί προσπαθούσε να συνεννοηθεί μαζί τους με νοήματα, καθώς δεν άκουγε, ενώ έφερε εγκαύματα.

«Τον τυλίξαμε με κουβέρτα. Ήταν πολύ δύσκολα, έβρεχε πολύ, οπότε αναγκαστήκαμε να καλέσουμε ελικόπτερο για την ασφάλειά του», είπε.