Φέτος ο προορισμός που επέλεξαν, για να απολαύσουν το καλοκαίρι τους οι τουρίστες από όλο τον κόσμο, ήταν η Ελλάδα.

Μόλις δυο ώρες από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι μια ζωντανή πόλη–μουσείο, που υποδέχεται τους εκδρομείς προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία και το Παλαμήδι εντυπωσιάζουν. Τα κάστρα και τα νεοκλασικά κτήρια, η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών. Γραφικά σοκάκια, ιστορικές πλατείες. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

«Ενα πανέμορφο μέρος, ειδικά η παλαιά πόλη, είναι διαμαντάκι, διαμαντάρα μάλλον!», αναφέρουν τουρίστες στο MEGA.

Ως ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, το Ναύπλιο βουλιάζει απο Έλληνες και ξένους επισκέπτες, με την πληρότητα στα καταλύματα να αγγίζει το 100%, θυμίζοντας τα επίπεδα του 2019.

Οι παραλίες και η νυχτερινή ζωή ικανοποιούν και τον απαιτητικό επισκέπτη.

Πόλος έλξης η Κέρκυρα

«Σπάει» κάθε ρεκόρ ο τουρισμός και στην Κέρκυρα. Η τουριστική κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ξεπέρασε την αντίστοιχη του 2019. 

«Η Κέρκυρα έχει πληρότητα 100% φέτος, έχουμε φοβερή κοσμοσυρροή απο πολύ κόσμο, γίνεται το αδιαχώρητο σε όλο το νησί», δήλωσε ο ξενοδόχος Αλέξανδρος Μιχαλάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου οι τουριστικές εισπράξεις έφθασαν τα 5,1 δισ. ευρώ. Μόνο τον Ιούνιο, τα έσοδα ξεπέρασαν τα 2,6 δισ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα, οι αφίξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 241,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού δίνει τον τόνο και για τον Σεπτέμβριο, με τα ξενοδοχεία να σημειώνουν πολύ καλές πληρότητες σε όλη την Ελλάδα.