Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν μία γυναίκα, η οποία κατείχε χρηματικό ποσό που προερχόταν από υπόθεση τηλεφωνικής εξαπάτησης ηλικιωμένης. Πρόκειται για 67χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω της, ήταν ένα μέρος από αυτά που αποκόμισε από την τηλεφωνική απάτη που έστησε με συνεργό της, στη Θεσσαλονίκη. Η 67χρονη είχε προλάβει να ξοδέψει σχεδόν 9.000 ευρώ πριν μπει στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ, για να ταξιδέψει στη Βουλγαρία. Στο λεωφορείο ωστόσο την περίμεναν αστυνομικοί, που τη συνέλαβαν.

Πρόσχημα τραυματισμού

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρηματικό ποσό των 21.650 ευρώ, προέρχεται από υπόθεση τηλεφωνικής εξαπάτησης ηλικιωμένης, με το πρόσχημα τραυματισμού οικείου προσώπου.

Συγκεκριμένα, αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού των 30.000 ευρώ που παρέδωσε η ηλικιωμένη σε μία άλλη γυναίκα, έπειτα από τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε από υποτιθέμενο γιατρό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και απαιτείται η καταβολή χρημάτων.