Αν και διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, ο καιρός τις τελευταίες ημέρες δεν θυμίζει σε καμιά περίπτωση αυγουστιάτικο τοπίο, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες σε πολλά σημεία της χώρας έχουν τον πρώτο λόγο. Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγες και οι καταστροφές που σημειώνονται εξαιτίας της αλλαγής στο σκηνικό του καιρού.

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί απ’ το κύμα της κακοκαιρίας είναι το νησί της Σαντορίνης. Για την ακρίβεια, σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι του νησιού, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή.

Επ’ αυτών μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. «Σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι. Τα φαινόμενα είναι έντονα αυτή την ώρα στο νησί» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Ιωάννης Αρτοποιός.
Στο νησί, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, γίνονται και διακοπές ρεύματος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις στο νησί για να επιχειρήσουν όπου χρειάζεται», δήλωσε επίσης ο Ιωάννης Αρτοποιός.