Εξακολουθούν τα προβλήματα στους δρόμους και οι καθυστερήσεις στην κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας.

 Ειδικότερα, λόγω έντονης βροχόπτωσης στη οδό Πειραιώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα. Ωστόσο λίγο πριν τις 16.00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 Παράλληλα, αυτή την ώρα παρατηρείται δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων:

 Στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, που βρίσκεται στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Στη εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Ιερά Οδού στο ρεύμα προς Λαμία.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το Δαφνί έως τον Σκαραμαγκά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στην περιοχή της Αττικής.

 Σύμφωνα με το meteo, αυτή τη στιγμή βρέχει σε καταρρακτωδώς σε Δάφνη και Ηλιούπολη, ενώ ισχυρή βροχή πέφτει στις περιοχές του Παπάγου και του Χαϊδαρίου.

 Η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη μέρα σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα είναι:

Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.

Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.