Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την αύξηση στην εγκληματικότητα.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους εξορκισμούς που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για να εξακριβωθεί αν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το αν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού. Στο πρώτο στάδιο θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος του δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε άδεια για την εκδήλωση, θα προσκομιστούν τα καταστατικά της συγκεκριμένης εκκλησίας, η άδεια για συνάθροιση.

Υπενθυμίζεται πως πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου. Οι εξορκισμοί έγιναν δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο.

Στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο συμμετείχαν στο τελετουργικό.

Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί.

O κος Μπαλάσκας δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Υπήρξε ένα παρατράγουδο με μία θρησκευτική οργάνωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος ως αίρεση. Η αστυνομία μπορεί να επιβάλλει σε αυτή την περίπτωση περιορισμένα μέτρα, όπως είναι για παράνομη συνάθροιση».

Αλεποχώρι: 70χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ανήλικους 

Ένας 70χρονος πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε κατά τεσσάρων ανηλίκων που είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι τραυματίζοντας τους δύο.

Όπως ισχυρίζεται, υπέθεσε ότι πρόκειται για κλέφτες και χωρίς δεύτερη σκέψη, άρπαξε την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των παιδιών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας 16χρονος και ένας 14χρονος.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε για το περιστατικό: «Στην Ελλάδα ο αστυνομικός σε άμυνα πυροβολεί και πάει κατηγορούμενος. Σκεφτείτε ο καθένας να παίρνει το όπλο και να πυροβολεί. Εν πάση περίπτωση ο 70χρονος ισχυρίζεται ότι τους πέρασε για κλέφτες και αντέδρασε έτσι. Αυτό όμως είναι παράβαση του νόμου, είναι αυτοδικία με εγκληματική χροιά. Θα έπρεπε αμέσως να πάρει την Άμεσο δράση και η ομάδα Δίας θα ήταν σε λίγα λεπτά εκεί».

Αίγινα: Στη χώρα μας αναμένεται να εκδοθεί o 36χρονος φερόμενος ως δράστης

Στη σύλληψη ενός 36χρονου προχώρησαν στις 19/08 οι αρχές της Μάλτας, και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ως ο δράστης της διπλής δολοφονίας μιας γυναίκας και του ανιψιού της πριν από επτά χρόνια στην Αίγινα.

Η Ελλάδα είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 36χρονο και πρόκειται σύντομα να εκδοθεί στη χώρα μας. Οι αρχές της Μάλτας προχώρησαν στη σύλληψη αξιοποιώντας τα στοιχεία της εξέτασης DNA, από τα οποία ταυτοποιήθηκε ο 36χρονος.

«Στην νέα εποχή την ηλεκτρονική τίποτα δεν ξεφεύγει παγκοσμίως», ανέφερε ο κος Μπαλάσκας.