Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε στο πανελλήνιο το περιστατικό με τους «νταήδες» του Πύργου, που έκαναν άγριο bullying σε 14χρονο μαθητή. Μάλιστα, νέα βίντεο ντοκουμέντα παρουσίασε η εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Ειδικότερα, στα δύο βίντεο που εξασφάλισε το «Live News» έχει καταγραφεί ο τρόπος που καταστρέφεται με κροτίδα μια τάξη του 4ου Γυμνασίου της πόλης και όσα ακολουθούν, με τους δράστες -που είναι εξωσχολικοί- να ρίχνουν βενζίνη και να βάζουν φωτιά σε καρέκλες, κουρτίνες, θρανία και στην έδρα των καθηγητών.

Η καταστροφή του σχολείου καταγράφεται, με το βίντεο των 24 δευτερολέπτων να προκαλεί αίσθηση. Το ένα άτομο που ρίχνει τη βενζίνη φοράει κουκούλα και ο συνεργός του, που βρίσκεται πίσω και δίπλα του κάποιες στιγμές, έχει βάλει γάντια στα χέρια για να μην αφήσει αποτυπώματα.

Η επίθεση στο σχολείο σημειώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2021. Το επόμενο πρωί οι εικόνες που αντικρίζουν μαθητές και καθηγητές είναι αυτές. Με ένα κτίριο να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο παραμονές των Χριστουγέννων με τάξεις διαλυμένες, τζάμια σπασμένα, πρίζες και διακόπτες ξηλωμένους και διαδρόμους που προϊδέαζαν τους πάντες για τις εικόνες μέσα στις τάξεις.

Από τον Δεκέμβριο του 2021 στο σήμερα, με τους νεαρούς τσιγγάνους να συνεχίζουν να σκορπούν φόβο και τρόμο στην περιοχή.

Όπως τονίζουν οι γονείς το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες, αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα για να δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση και να προστατέψει τα παιδιά που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις με το δικό τους.

Οι έρευνες στον Πύργο συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πολλές επιθέσεις δεν έχουν καταγγελθεί από τα θύματα, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει γνωστή η δράση των νεαρών που κρύβονται πίσω από τα χτυπήματα.

Εξοργισμένοι οι γονείς του 14χρονου θύματος bullying

Οι γονείς του 14χρονου που δέχτηκε δύο επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες, καταγγέλλουν τις Αρχές για αδιαφορία περιγράφουν τον εφιάλτη του γιου τους. Οι δράστες ηλικίας 16 και 18 ετών άρχισαν να απειλούν και να χτυπούν τον 14χρονο, που δεν μπορούσε να ξεφύγει από το σημείο. Ανάλογη επίθεση σημειώθηκε και την περασμένη Παρασκευή, με το παιδί να μιλάει στους γονείς του, για να ζητήσει βοήθεια.

Όπως λένε οι γονείς, ο 14χρονος φοβάται πλέον να βγει μόνος από το σπίτι. Και στη δική του κατάσταση, βρίσκονται και πολλοί από τους φίλους του.