Συναγερμός σήμανε στην Κεφαλονιά, καθώς σε κινητοποίηση για τον εντοπισμό 9 ατόμων που κωπηλατούσαν με σανίδες SUP στα ανοιχτά του νησιού βρισκόταν το Λιμενικό.

Εντοπίστηκαν οι 9 Ρουμάνοι κωπηλάτες σανίδων (SUP) που αγνοούνταν στην Κεφαλονιά, 
ωστόσο ο ένας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι ναυαγοσώστες του Λουρδά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, προσπάθησαν να του κάνουν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), σύμφωνα με το inkefalonia.gr, για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, έγιναν έρευνες υπό τον συντονισμό του EKΣEΔ από 1 ΠΛΣ, 2 ιδιωτικά σκάφη και 1 παραπλέον πλοίο, στη θαλάσσια περιοχή νότια Κεφαλονιάς.

 

xaaaaaaaaaaa

Όπως επισημαίνεται στο kefaloniapress.gr, οι 9 Ρουμάνοι πήραν τις όρθιες σανίδες από την Πεσσάδα, παρά τον ισχυρό κυματισμό, για να κάνουν εξερεύνηση στις ακτές.

Ωστόσο, βρέθηκαν διασκορπισμένοι σε μεγάλη έκταση στις παραλίες από Πεσσάδα έως Κορώνι, όπως φαίνεται στον χάρτη.

Σημειώνεται πως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς ο ένας από τους 9 Ρουμάνους κωπηλάτες, που περισυνελέγησαν.

Δείτε βίντεο με την κατάσταση της θάλασσας στην περιοχή από το καϊκι του Μιχάλη Μεσσολωρά που συμμετείχε στη διάσωση:

Δημοσιεύτηκε από Mixalis Mesoloras στις Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022

Το χρονικό της τραγωδίας 

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό για τον εντοπισμό εννέα Ρουμάνων τουριστών ηλικίας 30 με 35 ετών, οι οποίοι βγήκαν με όρθιες κωπηλατικές σανίδες SUP από την Πεσάδα.

Ωστόσο, λόγω του ισχυρού αέρα διασκορπίστηκαν μεταξύ τους και βρέθηκαν σε κίνδυνο σε περιοχές από την Πεσάδα ως τον Κατελειό.

Αμέσως, ενηρώθηκε το Λιμεναρχείο και κινητοποιήθηκαν άμεσα σκάφη και οχήματα από θάλασσα και στεριά, καταφέρνοντας να εντοπίσουν και τους εννιά, αν και ο ένας εκ των οποίων δεν τα κατάφερε.