Πρωτόγνωρες σκηνές, που θύμιζαν αστυνομική ταινία, έλαβαν χώρα στον ΠειραιάΑστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κυνηγούσαν από… ταράτσα σε ταράτσα δύο κακοποιούς, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει δυο διαμερίσματα.

Μάλιστα, το Star εξασφάλισε αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση σύλληψης των δυο δραστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star και του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Γύγου, κάτοικοι παρακολούθησαν έκπληκτοι από τα μπαλκόνια τους, την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής η αστυνομία έλαβε σήμα για δύο ύποπτα άτομα που κρύβονταν σε πυλωτή πολυκατοικίας και όπως διαπιστώθηκε είχαν προβεί σε διάρρηξη του πρώτου ορόφου.

Οι δύο διαρρήκτες με το που αντιλήφθηκαν την ύπαρξη των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, πήδηξαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν την σύλληψη ωστόσο αστυνομικοί της ομάδας Δίας Καλλίπολης τους εγκλώβισαν σε προέβησαν στη σύλληψη τους.

«Στο ακατοίκητο εδώ... από δω περάσανε οι αστυνομικοί κάνανε δύο συλλήψεις είχαν μπει μέσα στο καμαράκι που φαίνεται από δω, είχαν μπει μέσα είχαν κρυφτεί. Παρ' όλο που τους βλέπανε από την απέναντι πολυκατοικία προσπαθούσαν και άνθρωποι να κάνουν νόημα στους αστυνομικούς ότι είναι εδώ χωρίς να τους δουν και τους ανέβασα πάνω τους άνοιξα την πόρτα τους είπα περάστε πήγαινε στο δεύτερο είμαι ταράτσα δεν μπήκαν για να τους πιάσουν», ανέφερε η γυναίκα που άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς για να τους βοηθήσει να φτάσουν στην ταράτσα.

«Οι διαρρήκτες απ’ ό,τι καταλάβαμε και είδαμε εντέλει πηδούσανε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, στους ακάλυπτους των πολυκατοικιών γιατί μπήκαν από το πίσω στενό και κατέληξαν εδώ δίπλα στο εγκαταλελειμμένο και το ίδιο και οι αστυνομικοί πηδούσαν μόνο και μόνο για να τους φτάσουν και να τους εγκλωβίσουν και να  τους συλλάβουν. Ήταν όλοι στο δρόμο για τουλάχιστον 10 μηχανές με 20 ανθρώπους πάνω της Δίας και περιπολικά μετά, οι οποίοι κάνανε τη δουλειά τους άρτια» πρόσθεσε.

«Γινόταν χαμός, ξαφνικά βλέπουμε αστυνομία να μαζεύεται στο μαγαζί ένα περιπολικό παρκαρισμένο εδώ πέρα και οι ΔΙΑΣ είχαν περικυκλώσει το τετράγωνο πανικός. Φωνάζανε πιάστε τον πιάστε τον» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν κοσμήματα. Πριν από το ανθρωποκυνηγητό οι δυο διαρρήκτες είχαν εισβάλει σε δύο διαμερίσματα, ενώ ο ένας από τους δράστες είναι ανήλικος.

Οι αστυνομικοί τώρα εξετάζουν εάν έχουν κάνει και άλλες διαρρήξεις στην περιοχή.