Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία από τον κοροναϊό, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα η καθηγήτρια επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Είναι αισιόδοξα τα στοιχεία, δηλαδή έχουμε ύφεση όσον αφορά την επιδημική έκρηξη όλου του καλοκαιριού, δεν έχουμε άλλες υποπαραλλαγές της Όμικρον. Έχουμε την Ο4 και Ο5 που έχουν κυριαρχήσει και που πάρα πολύς κόσμος τις έχει περάσει είτε το έχει καταλάβει είτε δεν το έχει καταλάβει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη γρίπη, επισήμανε πως υπάρχουν ερωτηματικά για το πώς θα κινηθεί φέτος στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, ύστερα από δύο χρόνια που όλοι φορούσαμε μάσκες.

Όσον αφορά στα εμβόλια για τον κοροναϊό και τη γρίπη, επισήμανε ότι «είναι συγκεκριμένες οι κατηγορίες που περιμένουμε να τα κάνουν και τα δύο, δηλαδή οι 60 ετών και άνω και τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας κινδυνεύουν από βαριά νόσηση, από διασωλήνωση και από θάνατο επομένως σε συνεργασία με το γιατρό τους αν δεν έχουν κάνει την τέταρτη δόση θα οδηγηθούν να κάνουν και αυτό τον εμβολιασμό για τη διασφάλιση της υγείας τους».