Με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης εργασίας εργαζόταν λόγω ηλικίας ο 17χρονος ντελιβεράς που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Ωρωπό, όπως προκύπτει από τον έλεγχο που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας.

Όπως επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας που πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης «Ψωμί κι Αλάτι», όπου εργαζόταν ο ανήλικος διανομέας Βασίλης Μέρκουρι, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας.

Παράλληλα, διενεργείται περαιτέρω έλεγχος, προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις.

Παράλληλα, η Διοίκηση και τα στελέχη της Υπηρεσίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων.


Ποινική δίωξη στον οδηγό του ΙΧ

Την ίδια ώρα, στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του οδηγού του αυτοκινήτου, το οποίο συγκρούστηκε με το μηχανάκι 17χρονου ντελιβερά στον Ωρωπό, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του οδηγού του αυτοκινήτου είναι για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε το θάνατο και εγκατάλειψη.

Την ίδια στιγμή, διενεργείται προκαταρκτική για τον ιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου, στο οποίο ο 17χρονος εργαζόταν χωρίς δίπλωμα.

Τέλος, οι Αρχές σχημάτισαν και τρίτη δικογραφία σε βάρος του αδελφού του οδηγού για ψεύδη κατάθεση, επειδή αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος οδηγούσε το όχημα.