Να που η γραφειοκρατία στην Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα, ακόμα και να οδηγήσει ανθρώπους στον κίνδυνο...

Ο λόγος για την κατασκευή δρόμου στην Αχαϊα που συνδέει την Ιερά Μονή Μακελλαριάς με το χωριό Λαπαναγούς και από εκεί με την Αιγιάλεια, έργο που όπως μαθαίνουμε έχει «κολλήσει» στην γραφειοκρατία μεταξύ υπηρεσιών με τα σχετικά κονδύλια όμως να είναι εγκεκριμένα.

10
Η ανυπαρξία ασφαλούς οδικού δικτύου στην εν λόγω περιοχή βγήκε στην επιφάνεια μετά από ένα απίστευτο γεγονός. Συγκεκριμένα, μόνο θαύμα μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το πως σώθηκαν 4 Γερμανοί τουρίστες με το βαρύ όχημά τους να κρέμεται έτοιμο να πέσει σε χαράδρα στον δρόμο από την Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων προς το χωριό Λαπαναγοί.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Μακελλαριάς Καλαβρύτων βρίσκεται στην ορεινή Αχαΐα, νοτίως του χωριού των Λαπαναγών, πάνω σε ένα γυμνό και απότομο βράχο. Σε ένα τοπίο μοναδικό σε ομορφιά, προβάλλει το ιστορικό μοναστήρι, για το οποίο η παράδοση θέλει την ιστορία του να πηγαίνει πίσω στον 6ο μ.Χ. αιώνα, περίοδο ακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, και έτος ίδρυσής της το 532 μ.Χ.. Κτήτοράς της θεωρείται ο στρατηγός του Ιουστινιανού Βελισσάριος, ο οποίος έχτισε το μοναστήρι της Παναγίας, ώστε να εξιλεωθεί από τη σφαγή των στασιαστών, κατά την περίφημη Στάση του "Νίκα" στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Γερμανοί τουρίστες, λοιπόν, με την βοήθεια της τεχνολογίας (GPS) θέλησαν να διασχίσουν μια κατα τ’ άλλα μοναδική διαδρομή χωρίς να υπολογίσουν την… ελληνική γραφειοκρατία. Το GPS έδειξε τον δρόμο, τον ακολούθησαν και βρέθηκαν σε ένα επικίνδυνο και ουσιαστικά αδιάβατο δρόμο. Στην προσπάθειά τους να περάσουν, αφού επιστροφή δεν μπορούσε να γίνει, ο δρόμος υποχώρησε και το όχημά τους βρέθηκε αιωρούμενο πάνω από χαράδρα που οδηγεί στον ποταμό Σελινούντα. Από θαύμα και μόνο το όχημα δεν έπεσε αφού στάθηκε στην άκρη του γκρεμού. Και όλα αυτά επειδή δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή του δρόμου, έργο που έχει «κολλήσει» στην γραφειοκρατία.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων και του Α.Τ.Καλαβρύτων έδεσαν το όχημα για να μην πέσει ωστόσο η ανέλκυσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Πηγή πληροφορίων και φωτογραφίας: kalavrytanews.gr

12
14