Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε έξω από καφετέρια στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι, όταν ένα άτομο έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες των ΔΙ.ΑΣ., που διαπίστωσαν ότι ο πιστολέρο ήταν συνάδελφος τους με τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου.

Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του, όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να ρωτούν τους θαμώνες τι συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, ο 53χρονος ανθυπαστυνόμος του προσέγγισε και τους παρέδωσε ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο είχε το πιστόλι HS των 9mm με έναν γεμιστήρα με 4 φυσίγγια και ακόμη έναν γεμιστήρα με 16 φυσίγγια.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο τμήμα ασφάλειας της περιοχής, όπου και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, ο 53χρονος είχε αποστρατευτεί πριν από πέντε μόλις ημέρες, αν και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν ανενεργός το τελευταίο διάστημα.


Πυροβόλησε 12 φορές

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν από το σημείο 12 κάλυκες, ενώ παραμένει άγνωστο πού κατέληξαν οι σφαίρες.

Το ακόμη πιο επιβαρυντικό ως προς την ενέργεια του ανθυπαστυνόμου αποτελεί το γεγονός ότι άνοιξε πυρ στο Μενίδι, που παρόμοια περιστατικά έχουν στοιχίσει ζωές, όπως στην περίπτωση του 11χρονου Μάριου που έχασε τη ζωή του από σφαίρες, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής το 2017.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Κατεχάκη, η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν μεγάλη λόγω του ιστορικού της περιοχής.

Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν στελέχη του δήμου, καθώς προκλήθηκε πανικός λόγω των συνεχόμενων περιστατικών άσκοπων πυροβολισμών.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα ασφάλειας Μενιδίου.