Ολοένα και αυξανόμενη είναι η ένταση των διαμαρτυριών της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθας Αλεξανδροπούλου, καθώς με δεύτερη ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα επέκρινε τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, όσο και το νέο επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ο λόγος είναι το γεγονός πως η ίδια δεν έχει λάβει νέα ενημέρωση για την πορεία της εξιχνίασης της δολοφονίας του αείμνηστου αστυνομικού ρεπόρτερ. Κι αν μετά την πρώτη της ανάρτηση, στα τέλη Ιουλίου, δεν έλαβε απάντηση, τώρα, ο κ. Θεοδωρικάκος, μέσω του γραφείου Τύπου του υπουργείου, έδωσε και απάντηση και διαβεβαίωση πως η χαροκαμένη σύζυγος του αξέχαστου δημοσιογράφου θα λάβει όλα όσα ζητήσει: «Είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση της διερεύνησης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν στη Δικαιοσύνη. Τη διαχείριση της υπόθεσης αυτής έχουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ. Ανεξάρτητα από αυτό, η χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας και να συναντήσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όποια στιγμή επιθυμεί», τονίζεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται πως από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και χθες, οπότε εκδόθηκε η ανακοίνωση από το υπουργείο, δεν είχε υπάρξει ενημέρωση για τη διευθέτηση του ζητήματος.


«Μαθαίνω πως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο»

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ μεταξύ άλλων, στο μακροσκελές μήνυμά της, σημείωσε πως σε πρόσφατη συνάντηση της μητέρας της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκείνος είχε μείνει έκπληκτος από τη στάση του υπουργού στο θέμα της ενημέρωσης της οικογένειας του εκλιπόντα δημοσιογράφου: «Αναρωτιέμαι ο κύριος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη […] δεν έχει την παραμικρή ευθιξία να ασχοληθεί με τη δολοφονία ενός εργάτη του Τύπου μέρα μεσημέρι μπρος στο σπίτι του. […] Τον Ιούνιο που μας πέρασε η μητέρα μου και πεθερά του αείμνηστου συζύγου μου είχε μια συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος έδειξε έκπληκτος για το ότι δεν μας είχε δεχτεί ο κ. Υπουργός και δεν είχαμε καμία τύχη στις οχλήσεις μας […]». Όσον αφορά τη νέα ηγεσία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η χήρα Καραϊβάζ εξέφρασε το παράπονό της φέρνοντας σε αντιδιαστολή τη συμπεριφορά του απερχόμενου επικεφαλής του εν λόγω Τμήματος.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 12/9