Σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 13/9 στο νησί Παλαιό Τρίκερι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί, οι οποίοι έχουν παλιές διαφορές, έρχονταν στα χέρια μέσα στα σκάφη που ήταν δεμένα στην προβλήτα, μπροστά στα μάτια πλήθους λουόμενων, ντόπιων και των επιβατών των σκαφών τους, που προσπαθούσαν να τους χωρίσουν. Συνέχιζαν τον καβγά ακόμη και μέσα στη θάλασσα, παραπέμποντας σε κινηματογραφική ταινία.

Το επεισόδιο έληξε με τους επαγγελματίες να αλληλομηνύονται για απειλές, εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και να κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου και μετά την απαγγελία κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το επεισόδιο ξεκίνησε με 43χρονο ιδιοκτήτη θαλάσσιου σκάφους να διαμαρτύρεται σε 24χρονο γιο συναδέλφου του για επικίνδυνους ελιγμούς του δεύτερου εν πλω κατά το δρομολόγιο από Αλογόπορο για το νησί Παλαιό Τρίκερι που έκαναν και οι δύο νωρίτερα μεταφέροντας κόσμο.

Ο καβγάς

Σε λίγα λεπτά οι επιβάτες των σκαφών προσπαθούσαν να χωρίσουν τους δύο άνδρες, ενώ στον καβγά έμπαιναν και ο 16χρονος αδερφός του 24χρονου που ήταν στο θαλάσσιο ταξί και ο 34χρονος φίλος του πρώτου επαγγελματία που βρισκόταν στην περιοχή και αντιλαμβανόμενος το περιστατικό έτρεξε στο σημείο.

Αρχικώς σπρώχνονταν, στη συνέχεια όμως άρχισαν να πέφτουν μπουνιές - κλοτσιές, ενώ από τη μία στιγμή στην άλλη ο 43χρονος και ο 16χρονος βρέθηκαν στη θάλασσα, όπου συνέχιζαν να μαλώνουν. Προκλήθηκε αναστάτωση, με λουόμενους να προσπαθούν να τους χωρίσουν.

Στο σημείο αυτό έφθασε στο νησί Παλαιό Τρίκερι ο ιδιοκτήτης του δεύτερου θαλάσσιου ταξί πατέρας των δύο νεαρών, που μάλωναν με τον συνάδελφό του. Βλέποντας την κατάσταση ο 51χρονος βγήκε και αυτός εκτός ελέγχου και μπήκε στον καβγά. Αμεσα κλήθηκε σε βοήθεια το Λιμεναρχείο με τους μάρτυρες του καβγά να μην μπορούν να χωρίσουν τους δύο επαγγελματίες.

Στο νοσοκομείο

Στη συνέχεια ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Το επεισόδιο συνεχίστηκε στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου. Ο 51χρονος κατήγγειλε τον συνάδελφό του ότι δάγκωσε στο αφτί τον ανήλικο γιο του και πάνω στον τσακωμό παραλίγο να τον πνίξει.

Από την πλευρά του ο 43χρονος ισχυρίζεται ότι ο ανήλικος χτύπησε στο σκάφος κατά τη διάρκεια του καβγά αρνούμενος ότι του προξένησε σωματικές βλάβες. «Δεν ξέρω πώς βρεθήκαμε στη θάλασσα», φέρεται να δηλώνει, ενώ καταγγέλλει και εκείνος με τη σειρά του τον 51χρονο και τους γιους του για απρόκλητες σωματικές βλάβες, απειλές και εξυβρίσεις.

Μετά τις καταγγελίες κρατήθηκαν οι δύο ιδιοκτήτες των θαλάσσιων ταξί, ο ενήλικος γιος του ενός και ο 34χρονος φίλος του δεύτερου. Ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Να σημειωθεί πάντως, ότι ο 53χρονος κάτοχος του θαλάσσιου ταξί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει τριετή αναστολή για ποινή που του επεβλήθη σχετικά με ξυλοδαρμό, ενώ πέρσι γράφτηκε στον Τύπο ότι ο ίδιος, ενώ είχε συμφωνήσει προφορικά την μεταφορά ατόμων, εγκατέλειψε μέσα στη νύχτα 10χρονο επιβάτη και έκανε τη μεταφορά κατόπιν εκκλήσεως του λιμενικού σταθμού Αγίας Κυριακής.