FILIPPIDIS
Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: «Γινόταν θηρίο, έσπαγε έπιπλα, πήγε να με χτυπήσει» - Tι αναφέρει η κατάθεση που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα

«Όταν διαφωνούσαμε γινόταν θηρίο. Έσπαγε έπιπλα, μια φορά πήγε να με χτυπήσει. Υπήρχαν και άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο», ανέφερε ο μάρτυρας

Σαν ένα άνθρωπο ο οποίος χρησιμοποιούσε το γυναικείο φύλλο για τις ορέξεις του, περιέγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας , τον Πέτρο Φιλιππίδη στην κατάθεση του, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ήταν ένας άνθρωπος που είχε και καλή πλευρά και τον οποίο αγαπούσε πολύ. «Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ότι έμαθα μετά» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας: «Από την καθημερινή επαφή που υπήρχε τα πρώτα χρόνια, γνωρίζαμε τί συνέβαινε. Την έβλεπα την προσωπική του ζωή».

«Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισης γιατί θεώρησαν ότι θα επικρατήσει το συναισθηματικό μου. Επειδή ήξεραν ότι λάτρευα τον Πέτρο πίστευαν ότι θα τα δικαιολογούσα. Ε, δε μπορώ να τα δικαιολογήσω αυτά τα πράγματα που έμαθα!»
ξέσπασε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ λίγο αργότερα απευθυνόμενος στην Κική Μπακιρτζίδου που σχολίαζε εκείνη τη στιγμή είπε: «Είστε καλά κυρία Πισπιρίγκου! Ε..., Μπακιρτζίδου». Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα και το δικαστήριο διέκοψε με τον κ. Μπιμπίλα να ζητά συγγνώμη για το λάθος.

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φίλο;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγος. Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ, και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει.

Όταν ο μάρτυρας ερωτήθη για το αν είχε συζητήσει ποτέ με τον Φιλιππίδη για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, ο μάρτυρας απάντησε: «Είχε τη ανοχή της συζύγου του. Το ήξερε. Αφού δεν έλεγε εκείνη κάτι, εγώ θα πω; Τι είμαι; Σύζυγός του;». Για την απάντηση της πρώτης καταγγέλλουσας ότι «βλέπει σαν πατέρα» τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο μάρτυρας όταν κλήθηκε να την εξηγήσει: «Σαν μέντορα θεωρώ. Στη συνθήκη του θεάτρου», είπε.

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη, ο μάρτυρας τον χαρακτήρισε «θηρίο», που έσπαγε πόρτες και έπιπλα. «Όταν διαφωνούσαμε γινόταν θηρίο. Έσπαγε έπιπλα, μια φορά πήγε να με χτυπήσει. Υπήρχαν και άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο», είπε ο μάρτυρας.

Σχετικά με με τις επώνυμες καταγγελίες που έκαναν οι ηθοποιοί Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου σε τηλεοπτικές εκπομπές, η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν κάλεσε για να ενημερωθεί αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες. « «Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά» μου είπε για τις επώνυμες ηθοποιούς» κατέθεσε ο κ. Μπιμπίλας.

Τα «βέλη» του Σπύρου Μπιμπίλα στράφηκαν και κατά των κύριων «που δεν μιλάνε και απλώς μας τα είπαν» οι οποίες - κατά τον ίδιο - «έχουν μεγάλη ευθύνη».

Ο κ. Μπιμπίλας ξεκαθάρισε επίσης σχετικά με τις μομφές της υπεράσπισης για οργανωμένο σχέδιο που εξυφάνθηκε από το ΣΕΗ, ανέφερε: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη».

Μπιμπίλας: «Με πήρε τηλέφωνο η Κ. και μου είπε ότι τη βίασε ο Πέτρος»

Νωρίτερα σήμερα η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα ήταν «καταπέλτης» σε βάρος του κατηγορούμενου ηθοποιού, δηλώνοντας πως δεν πιστεύει ότι η πρώτη καταγγέλλουσα είχε εμμονή με τον Φιλιππίδη, αλλά το αντίστροφο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsbomb.gr

«Για παρά πολλά χρόνια ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου ο Πέτρος, είχε μεγάλη αγάπη από εμένα. Αυτά που συνέβησαν αυτό το διάστημα με στεναχώρησαν πολύ και δεν μπορώ να το κρύψω. Ανέτρεψαν την αγάπη μου και για την οικογένεια ολόκληρη» ανέφερε ο μάρτυρας, που λίγο αργότερα φανερά φορτισμένος μίλησε για το σοκ που έπαθε με την αποκάλυψη των καταγγελιών.

«Με πήρε τηλέφωνο η Κ. από την Αμερική και μου έλεγε ότι είναι σε ψυχολόγους όλα αυτά τα χρόνια γιατί τη βίασε ο Πέτρος. Μου έλεγε για βιασμό τον οποίο δεν είχε πει ποτέ και τον έλεγε στον τηλέφωνο. Έναν άνθρωπο που αγαπούσα να μου λέει η άλλη από το τηλέφωνο ότι τη βίασε. Έπαθα την πλάκα της ζωής μου!» σημείωσε και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: «Γιατί είναι σε ψυχολόγους τόσα κορίτσια; Γιατί έχουν πάει στην Αμερική; Ο Πέτρος ας σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια! Τώρα τα έμαθα αυτά!».

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα, την οποία γνωρίζει από τη μητέρα της περιέγραψε πως την σύστησε στον Φιλιππίδη. «Γνώρισα τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο το 2004, πήγα και είπα να τη δει. Του είπα ότι είναι καλή μου φίλη. Του είχα κάνει μια επισήμανση "πρόσεχε μη της την πέσεις γιατί έχει σχέση με τραγουδιστή"» ανέφερε.

Προεδρος: Γιατί το είπατε αυτό;

Μάρτυρας: «Γιατί δυστυχώς είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει. Ήξερα την πρώτη καταγγέλλουσα πολύ καλά. Χάσαμε επαφή για ένα διάστημα, συμβαίνει αυτό στο θέατρο μέχρι το 2010 που συνέβη αυτό το αναπάντεχο. Στο έργο που έπαιζα ήρθε η μητέρα της καταγγέλλουσας και η ελπίδα Νίνου. Στο τέλος της παράστασης βρεθήκαμε και οι 3. Η Ελπίδα λέει θέλω να σας μιλήσω. Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο; Έχει σχέση μαζί του; Αμέσως είπα "μα είναι δυνατον;"» περιέγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Π: Σας είπε ότι η πρώτη καταγγέλλουσα έστελνε μηνύματα στο σύζυγο της;

Μ: «Είχα καταλάβει ότι ένας παρακολουθεί το κινητό του άλλου. Είχε βάσιμες υποψίες ότι κάτι συμβαίνει με τον Πέτρο. Της είχα πει της Ελπίδας ότι ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και τώρα λέω γιατί δεν είπε κάτι στη μάνα της; Τότε δεν είπα κάτι. Αν ο Πέτρος ήταν εντάξει θα έπρεπε να πάρει την μητέρα της να πει "η κορη σου μου εξασκεί σεξουαλική πίεση"».

Π: Η κα. Νίνου είπε το αντίστροφο όμως;

Μ: «Εγώ ξέρω την προσωπικότητα του Πέτρου. Πως είναι δυνατόν να την πέφτει το κορίτσι στον Πέτρο και όχι ο Πέτρος στο κορίτσι; Μετά από τόσα πολλά χρόνια δε θυμάμαι τι ειπώθηκε. Θυμάμαι καλά ότι είπε η Ελπίδα «δε με νοιάζει αν υπάρχει διείσδυση, με νοιάζει ότι η κόρη σου τα ρίχνει στον Πέτρο». Αν η μικρή δε μίλησε όλα αυτά τα χρόνια, είναι γιατί φοβόταν. Ο Πέτρος γιατί δεν το είπε;»

Π: Μιλήσατε με την καταγγέλλουσα;

Μ: Όχι με την ίδια. Η Ελπίδα συχνά μου έλεγε και για αλλά. Είχε κάποιους φίλους του Πέτρου και μας έλεγε τα γεγονότα που την πλήρωναν στη ζωή της. Της είχα πει να χωρίσει.

Π: Είπε ότι της είπατε πως η καταγγέλλουσα σας απάντησε ότι τον βλέπει σαν πατέρα.

Μ: Ναι πραγματι, μου το είπε η μητέρα της. Είχαν και σχέση καθηγητή - μαθήτριας.

Π: Η πρώτη καταγγέλλουσα καταγγέλλει για δυο περιστατικά βιασμού. Πως το κρίνετε που η ίδια γυναίκα πως το κρίνετε που τον αποκαλεί πατέρα;

Μ: Πιθανόν για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που είχε συμβεί.

Π: Στη μητέρα της είπε ότι της έστελνε μηνύματα ο κατηγορούμενος, όχι ότι τον βλέπει σαν πατέρα.

Μ: «Αυτό μου είπε η μητέρα της και το μετέφερα. Αν είχαν συμβεί αυτά, θεωρώ ότι η μικρή το είπε για να αποφύγει τη μητέρα της.»

«Ο Πέτρος τα είχε με κορίτσια από τις παρατάσεις»

Σκιαγραφώντας το προφίλ του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας περιέγραψε έναν άνθρωπο που σύναπτε σχέσεις με ηθοποιούς στις παρατάσεις του, πληγώνοντας τη σύζυγο του. «Πολύ συχνά ο Πέτρος είχε σχέση με κάποιο από τα κορίτσια στις παραστάσεις του, εν γνώση της Ελπίδας ή με προσπάθεια της να μάθει με ποια. Το αν ήταν συναινετική η σχέση δε μπορώ να το ξέρω. Τα κορίτσια αν κάποιος τους την πέφτει επίμονα, μπορεί να είναι εξαναγκαστική - συναινετική. Έχω ακούσει πράγματα που εξαιτίας αυτών των πραγμάτων δεν τον ξαναπηρα ποτέ τηλέφωνο. Μέχρι πριν τις καταγγελίες δεν είχα ακούσει κάτι. Ένα σοβαρό είχα ακούσει για μια έκτρωση. Δεν είχα τη δύναμη να παω να του πω.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεση της η Ελπίδα Νίνου, κατάθεση η οποία αριθμεί ήδη 260 σελιδες- απαντώντας σε λίγες ερωτήσεις της συνηγόρου υπεράσπισης του συζύγου της Κικής Μπακιρτζίδου. Επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «εμμονική» για την πρώτη καταγγέλλουσα, ενώ για τη τρίτη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού σε αυτοκίνητο στο Παλαιό Ψυχικό, ανέφερε: «Θεωρώ ότι σε τέσσερα μέτρα από το σπίτι μας κάτι τέτοιο δε μπορούσε να συμβεί. Με καθηγητές να μπαινοβγαίνουν, την αγορά, κόσμο να κυκλοφορεί έξω από το σπίτι, το θεωρώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας».