Επεισόδια έγιναν τη νύχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από ένταση που σημειώθηκε εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου από νωρίς το βράδυ διεξαγόταν μουσική συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής. Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας του καλλιτέχνη Θανάση Παπακωνσταντίνου. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε προς τη Σχολή Γεωπονίας εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, αλλά οι κουκουλοφόροι ανασυντάχτηκαν και κινήθηκαν εκ νέου εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η συναυλία, στο μεταξύ, διακόπηκε και οι συμμετέχοντες σ' αυτή (μερικές χιλιάδες σύμφωνα με τους διοργανωτές) αποχώρησαν κινούμενοι προς την οδό Εγνατία. Ακολούθησε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία Καμάρας, απ' όπου ξεκίνησε πορεία προς τα Πανεπιστήμια. Στο ύψος της Πύλης Εμπορευμάτων της ΔΕΘ ξέσπασαν νέα επεισόδια. 'Αγνωστοι έστησαν οδοφράγματα, εκτοξεύοντας μπουκάλια, πέτρες και βόμβα μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν εκ νέου με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και ο «Αίαντας», το μηχάνημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά τις 2 τα ξημερώματα. Πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν να σβήσουν φωτιές σε κάδους απορριμάτων τους οποίους πυρπόλησαν άγνωστοι που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έγιναν τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη (πρόκειται για 27χρονο).

«Έχει χιλιάδες κόσμου μέσα»

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, φαίνεται στα πρώτα δευτερόλεπτα η στιγμή που η αστυνομία ρίχνει τα χημικά στη συναυλία αλλά και στην αντίθετη πλευρά, και ταυτόχρονα ακούγεται άγνωστος να φωνάζει «έχει χιλιάδες κόσμου μέσα».

Έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ προς την συναυλία όπου βρίσκονταν χιλιάδες άτομα, τα οποία κατέληξαν να τρέχουν πανικόβλητα ώστε να καταφέρουν να προστατευτούν. Όσοι ήταν στο σημείο προσπαθούσαν να καλύψουν το πρόσωπό τους με τα ρούχα τους, ενώ άλλοι έψαχναν τις οικογένειες και τους φίλους τους.


Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο όσοι βρίσκονταν στη συναυλία προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποχωρήσουν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ThessToday.gr πως άνθρωποι με κρίσεις πανικού και σε αμαξίδια δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ άλλοι κόντεψαν να χάσουν τις αισθήσεις τους. «Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν».

Άλλοι αναφέρουν πως υπήρξε κόσμος που όντως λιποθύμησε.