Ο γενικός Γραμματέας των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τα επεισόδια στο ΑΠΘ, τα οποία επηρέασαν και την συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι νέες συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν μετά από πορεία φοιτητών, που διαμαρτύρονται για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την ώρα που ελάμβανε χώρα συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, βγήκε από τον κύριο όγκο της πορείας που κατέληξε εντός του ΑΠΘ και επιτέθηκε με πέτρες και κροτίδες στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο γενικός Γραμματέας των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης μίλησε στο MEGA για την στάση της αστυνομίας στα περιστατικά βίας στο ΑΠΘ.

«Ο χώρος του ΑΠΘ είναι ένας χώρος που εδώ κ καιρό μας απασχολεί καθημερινά. Μία παραβατική ομάδα ατόμων που έχει βρει άσυλο μέσα στο πανεπιστήμιο προσπαθεί να βρει έναν λόγο να δημιουργήσει επεισόδια. Πιο παλιά ήταν η βιβλιοθήκη, την οποία φυλάμε εδώ και πολύ καιρό και πριν ο κοροναϊό. Την Παρασκευή αυτά τα άτομα αποφάσισαν κάποια στιγμή και ενώ υπήρχε αυτός ο όγκος ατόμων που παρακολουθούσε την συναυλία του κ. Παπακωνσταντίνου, να κάνει επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις», ανέφερε αρχικά.

«Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αποτυπώνει πλήρως το τι έγινε, και πάντα σε επεισόδια υπάρχουν και αυτά που λέμε ''παράπλευρες απώλειες''. Με τα επεισόδια που έγιναν στο Βιολογικό επηρεάστηκε και η συναυλία που λάμβανε χώρα και για τα άτομα που ήταν εκεί. Όταν γίνεται χρήση δακρυγόνων για να αποκρουστεί μία επίθεση με μολότοφ, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα και στον κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα και ήταν στην συναυλία», συμπλήρωσε.

«Δεν υπήρξε καμία διάθεση από πλευράς αστυνομίας να υπάρξει πρόβλημα στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη συναυλία. Οι χώροι εκεί είναι κοντινοί και δημιουργήθηκε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα», κατέληξε.