Τις πύλες του έχει ανοίξει το Athens Flying Week 2022, που είναι μεγαλύτερο αεροπορικό σόου της Ελλάδας, με τα βλέμματα φέτος να τραβούν τα ελληνικά Rafale αλλά και το ελβετικό F18C Hornet, το αεροσκάφος του τηλεοπτικού Maverick από την ταινία Top Gun.

Φυσικά, οι λάτρεις των ακροβατικών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Ιταλό παγκόσμιο πρωταθλητή Λούκα Μπερτόζιο, ενώ το «παρών» δίνουν επίσης οι Orlik από την Πολωνία, τα F-15 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας αλλά και οι Royal Jordanian Falcons.

Eκλεψε την παράσταση το Rafale

Στη φετινή Athens Flying Week 2022 εκείνο που έκλεψε την παράσταση ήταν το μαχητικό αεροσκάφος Rafale, που πρόσφατα απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας, δίνοντας στους επισκέπτες της διοργάνωσης μια πολύ ικανοποιητική γεύση των δυνατοτήτων του πραγματοποιώντας ελιγμούς κατά τη διάρκεια ενός tactical demonstration.




Παράλληλα, η γαλλική Dassault, κατασκευάστρια εταιρεία του Rafale, είχε περίπτερο στο χώρο της Athens Flying Week, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να μάθει όλα τα «μυστικά» του υπερσύγχρονου αεροσκάφους.


Με παρουσία των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν με μεγάλο αριθμό πτητικών μέσων τόσο από την Πολεμική Αεροπορία όσο και από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και τον Στρατό Ξηράς.

Στον αεροδιάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης θα «παρελάσουν» μαχητικά αεροπλάνα Mirage, F-4 αλλά και ελικόπτερα Chinook και Apache.

Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιδείξεις από την ομάδα «Ζευς» και την ομάδα «Δαίδαλος» και φυσικά το ιστορικό μαχητικό Spitfire.