Σοκ προκάλεσε η άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή που έλαβε χώρα στις 31 Οκτωβρίου του 2018, η οποία μάλιστα, αναβιώνει σήμερα, Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στο Εφετείο Αθηνών, καθώς ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό, των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του επονομαζόμενου «Αυστραλού».

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για δύο αδέρφια Βούλγαρους, που ήρθαν από το Χάσκοβο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου και το φθινοπωρινό βράδυ της 31ης Οκτωβρίου του 2018, να σκοτώσουν τον σύζυγο του γνωστού μοντέλου Βικτώριας Καρύδα.

Η δίκη, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσει μετά από αναβολή που είχε πάρει τον Φεβρουάριο, ενώ στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναμένεται να βρίσκεται και η χήρα του δολοφονηθέντος με τον συνήγορο της, Γιάννη Μαρακάκη.

Το χρονικό της εκτέλεσης Μακρή

Ο επιχειρηματίας, Γιάννης Μακρής στις 31 Οκτωβρίου του 2018 έφευγε από το σπίτι του στη Βούλα, για να πάει στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης.

Οι δράστες είχαν «στήσει καρτέρι» κι όταν ο «Αυστραλός» εμφανίστηκε τον πυροβόλησαν.

Την ώρα που ο 46χρονος επιχειρηματίας άφηνε την τελευταία του πνοή, η σύζυγός του Βικτώρια Καρύδα πρωταγωνιστούσε κάτω από λαμπερά φώτα και δυνατή μουσική σε catwalk της Εβδομάδας Μόδας του Ζαππείου. Εκείνη την ημέρα του Οκτωβρίου του 2018, η Βικτώρια Καρύδα είχε προαίσθημα ότι κάτι κακό θα συμβεί. Το ίδιο και ο σύζυγός της, Γιάννης Μακρής, που δεν ήθελε να βγει από το σπίτι, όμως έπρεπε να παραστεί στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης. Το ένιωθαν και οι δύο ότι αυτό το φθινοπωρινό βράδυ θα άλλαζε για πάντα τη ζωή τους.

Μάλιστα, η δολοφονία έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν το έγκλημα, φέρονται να παρακολουθούσαν το θύμα τους για τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την δολοφονία καλύπτοντας με κάθε τρόπο τα ίχνη τους καθώς χρησιμοποίησαν νοικιασμένα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία.

Το βίντεο στο οποίο καταγράφεται η δολοφονία αποτέλεσε για τις αρχές το στοιχείο «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης καθώς ο 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως φυσικός αυτουργός, είχε φύγει από την Ελλάδα αμέσως μετά για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα και να συλληφθεί σε περιοχή της Γλυφάδας. Ακολούθησε η σύλληψη του 35χρονου αδελφού του ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο έγκλημα.

Δολοφονήθηκε ο βασικός μάρτυρας

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο εκτελέστηκε στη Βουλγαρία ο βασικός μάρτυρας της δολοφονίας Μακρή.