Όλες τις οικονομίες ενός 88χρονου έκλεψαν, χρησιμοποιώντας διπλό κόλπο, δύο αδίστακτοι Έλληνες κακοποιοί στον Βόλο, καθώς αρχικά προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν να μεταφέρει στο σπίτι του τις σακούλες με τα ψώνια του και μετά να επισκευάσουν το ψυγείο του.

Ωστόσο, τα πραγματικά τους κίνητρα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο δράστες πλησίασαν το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου τον ανυποψίαστο ηλικιωμένο, δήθεν για να τον βοηθήσουν να κουβαλήσει τις βαριές σακούλες.

Έτσι, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου ο ένας από αυτούς προφασίστηκε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και προσφέρθηκε να επιδιορθώσει την υποτιθέμενη βλάβη στο ψυγείο.

Έτσι, απασχόλησε τον ηλικιωμένο στον χώρο της κουζίνας, δίνοντας την ευκαιρία στον συνεργό του να τρυπώσει χωρίς να γίνει αντιληπτός στην κρεβατοκάμαρα και να «βουτήξει» έναν φάκελο που περιείχε 2.500 ευρώ.

Αμέσως μετά, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά την ταυτοποίηση των δύο επιτήδειων, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.


Τρεις γυναίκες «ξάφρισαν» ηλικιωμένο

Παράλληλα, στα «δίχτυα» μιας συμμορίας τριών γυναικών που τον πλησίασαν με το πρόσχημα ότι ήταν γνωστές του, πιάστηκε ένας ηλικιωμένος στα Ιωάννινα το μεσημέρι της Τετάρτης και όταν εκείνες έφυγαν, διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά 600 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του.

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, δίνοντας την περιγραφή τους και οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξεκίνησαν αναζητήσεις, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα τις δράστιδες και τις συνέλαβαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.