Για τη στυγερή δολοφονία του 52χρονου άνδρα από την Καβάλα την περασμένη Παρασκευή, ευθύνεται τελικά ένας πρώην εργαζόμενος στο εργοστάσιο μαρμάρων της Χρυσούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος άνδρας ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν υπεύθυνο για την απόλυσή του έξι μήνες πριν, καθώς ο 52χρονος ήταν κουμπάρος με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και θεωρούσε ότι τον επηρέαζε.

Μάλιστα, όπως είπε στους αστυνομικούς, ο 52χρονος του έκανε bullying όσο καιρό εργαζόταν στο εργοστάσιο.


Είχαν καταγράψει τον δολοφόνο οι κάμερες

Ο κλοιός γύρω από τον δράστη είχε αρχίσει να σφίγγει τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει πολύτιμες καταθέσεις από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, που «φωτογράφισαν» τον 25χρονο.

Παράλληλα, η εικόνα του καθ’ ομολογίαν δράστη είχε αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας σε κοντινό σημείο.

Ειδικότερα, στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που είχαν στην κατοχή τους οι Αρχές, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 25χρονος είχε καταγραφεί να κινείται την κρίσιμη ώρα, λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση, λίγα μέτρα μακριά από το εργοστάσιο.

Ο δράστης περίμενε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής τον 52χρονο έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου. Όταν λίγο μετά τις 5 είδε το θύμα να βγαίνει από το αυτοκίνητό του, τον πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο από απόσταση περίπου 10 μέτρων.

Το «εννιάβολο» φυσίγγι για αγριογούρουνα που χρησιμοποίησε προκάλεσε 7 θανατηφόρα τραύματα στον 52χρονο, κάτι που σύμφωνα με τους αστυνομικούς μαρτυρά τον καλό στόχο του δράστη, που, όπως και το θύμα, είχε ενασχόληση με το κυνήγι.

Ο 25χρονος είχε σχεδιάσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια την αποτρόπαιη πράξη. Για να μη γίνει αντιληπτός από τα άτομα που δούλευαν μέσα στο εργοστάσιο, ήταν κρυμμένος μέσα σε ένα διπλανό χωράφι και μόλις ολοκλήρωσε τη δολοφονική επίθεση τράπηκε σε φυγή μέσα από τα διπλανά χωράφια.

Ο 52χρονος άνδρας εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση ως επιστάτης τα τελευταία 32 χρόνια. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα του αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Ο αδερφός του δράστη εργάζεται ακόμη στην επιχείρηση. Ο 25χρονος πήρε το κυνηγετικό όπλο του αδερφού του, σκότωσε το θύμα και στη συνέχεια το έβαλε στη θέση του.