Τεσσάρων μηνών βρέφος διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να διασωληνωθεί άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος υπέστη σωματική κακοποίηση από τον 20χρονο πατέρα του.

«Σύνδρομο ανατάραξης»

Συγκεκριμένα, το μωρό εμφάνισε κάποια στιγμή σπασμούς και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, απ’ όπου κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί στην Καλαμάτα. Οι γιατροί εκεί είδαν πως το βρέφος είχε το «σύνδρομο της ανατάραξης», στοιχείο που μαρτυρά πως ενδεχομένως ο πατέρας το ταρακούνησε έντονα, με αποτέλεσμα το κεφάλι του μωρού να κουνιέται σε διάφορες κατευθύνσεις δημιουργώντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

Μεταφορά στο «Παίδων Αγία Σοφία»

Οι γιατροί στην Καλαμάτα έκριναν με τη σειρά τους πως το μωρό πρέπει να διασωληνωθεί και το διέταξαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία».

Ενώπιον του εισαγγελέα

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο 20χρονος πατέρας του παιδιού, υπήκοος Αλβανίας, ταξίδεψε μαζί με το βρέφος στην Αθήνα ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη από τις αρχές. Ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι ταρακούνησε το κοριτσάκι επειδή έκλαιγε.
Ο πατέρας συνελήφθη με την κατηγορία περί ενδοοικογενειακής βίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, αφού μετά από έρευνα στην οικία του ζεύγους που βρίσκεται σε χωρίο της Τριφυλίας βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια.
Σε βάρος της μητέρας, που επίσης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο