«Παγωμένη» παρακολουθεί ολόκληρη η Μεσσηνία την τραγική υπόθεση της κακοποίησης ενός βρέφους τεσσάρων μηνών από τον ίδιο τον 20χρονο πατέρα του. Ο αλβανικής καταγωγής άνδρας θυμίζουμε πως είχε προκαλέσει σύνδρομο ανατάραξης στο κοριτσάκι, με αποτέλεσμα αυτό να βρίσκεται πλέον διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και να παλεύει για τη ζωή του.

Χθες το πρωί, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και η 20χρονη Ελληνίδα μητέρα του παιδιού, η οποία να σημειώσουμε πως την ώρα του περιστατικού βρισκόταν στην εργασία της, σε σούπερ μάρκετ.

Ο πατέρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παράβαση του νόμου περί όπλων (από κοινού με τη σύζυγο), αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στο σπίτι του ζευγαριού στον Αετό Τριφυλίας βρέθηκαν όπλο, δεκάδες σφαίρες, όπως επίσης ένα δενδρύλλιο κάνναβης. Αμέσως μετά, ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι αύριο για ν’ απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Ο 20χρονος πάντως, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες έχει ομολογήσει πως ταρακούνησε το παιδί, προκειμένου να ηρεμήσει, αρνείται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ο αμετανόητος νεαρός επικαλείται την έλλειψη πείρας ως νέος γονέας, ενώ ο νομικός εκπρόσωπός του ισχυρίζεται πως αφενός ο εντολέας δεν είχε σκοπό να τραυματίσει σοβαρά το παιδί του, αφετέρου το νεαρό της ηλικίας του ήταν εκείνο που τον οδήγησε στο να πράξει ανορθόδοξα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η επίσης 20χρονη μητέρα παίρνει θέση στην υπόθεση υποστηρίζοντας τους ισχυρισμούς του συζύγου της. Όπως λένε, ευχή και των δύο είναι να γυρίσει σύντομα και υγιές το παιδί στο σπίτι τους.

Την ίδια στιγμή, πάντως, τα νέα που καταφτάνουν από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Ακόμη κι αν το παιδί καταφέρει να ξεφύγει από το θάνατο, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να επιβιώσει με σοβαρές δυσλειτουργίες, είτε κινητικές είτε ψυχικές. Τόσο οι γενικές εξετάσεις όσο και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το τεσσάρων μηνών κοριτσάκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του. Θυμίζουμε πως το μικρό κοριτσάκι είχε παρουσιάσει σπασμούς.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 27 Σεπτεμβρίου 2022