Προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, σχετικά με την παραγραφή αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens.

Κι αυτό καθώς με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κρίθηκε ότι οι αξιόποινες πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που τελέστηκαν μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου 2002  που βάρυναν τους 20 κατηγορούμενους στην υπόθεση της σύμβασης για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να  διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν  πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιόποινων πράξεων, με  δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορούμενους, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία, είτε λόγω αμφιβολιών, και για τις πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οι οποίες δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή με το σκεπτικό ότι δεν αποδείχθηκε ή δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για την παράνομη αύξηση της περιουσίας των στελεχών του ΟΤΕ.