Δεν κράτησε πολύ η δίκη του 27χρονου, που κατηγορούνταν για ληστεία μετά φόνου τον περασμένο Νοέμβριο σε ψιλικατζίδικο που διατηρούσε άτυχος 44χρονος στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, και του 36χρονου συνεργού του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ύστερα από την αναβολή μίας εβδομάδας, άρχισε τη Δευτέρα και χθες ανακοινώθηκαν οι ποινές. 

Η ποινή που επιβλήθηκε στον πρώτο ήταν ισόβια και 11 έτη κάθειρξη, ενώ ο δεύτερος, που κρίθηκε συνένοχος, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων και δύο μηνών.

Ο 44χρονος Μάριος ήταν ο μεγάλος άτυχος, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε αδόκητα κατά τη διάρκεια της ληστείας, και η 70χρονη μητέρα του, η τραγική φιγούρα. Η δίκη άρχισε τη Δευτέρα, με την απολογία των δύο κατηγορούμενων. Ο 27χρονος είχε πει πως «δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Και δεν ήξερα ότι το πιστόλι είχε μέσα σφαίρες. Πήγα μόνο να κάνω τη ληστεία. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών».

Ο 36χρονος, από την πλευρά του, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τη ληστεία και τη δολοφονία: «Είμαι αθώος. Δεν έχω συμμετάσχει στη ληστεία, ούτε παρείχα κάλυψη. Τα ναρκωτικά τα είχα για δική μου χρήση…».

Από την πλευρά της, η μητέρα, Τούλα, που έζησε ό,τι χειρότερο για ένα γονιό, να «χάνει» το παιδί της, συγκλόνισε με την κατάθεσή της, αποκαλύπτοντας πως είναι χήρα από το 2004: «Ήταν ο μοναχογιός μου. Έχασα και τον άντρα μου το 2004. Ήταν το στήριγμα μου, το παιδί μου. Δούλευε πρωί – βράδυ. Μου είπε “θα πάω στη βραδινή βάρδια”, για να πάρει περισσότερα χρήματα και να ζούμε καλύτερα».

Έπειτα, περιέγραψε πώς έμαθε το νέο και έκανε μια σπαρακτική αποκάλυψη, αφού η ημερομηνία της δολοφονίας του, 6 Νοεμβρίου, ήταν ίδια με εκείνη της βάφτισής του: «Με πήρε τηλέφωνο το αφεντικό του. Μου είπε “χτυπήσανε τον Μάριο” και ότι είναι άσχημα. Μίλησα με τον αστυνομικό. Ήμουν μόνη στο σπίτι. Έπεσα κάτω, δεν είχα κουράγιο. Μέσα στο ταξί προς το νοσοκομείο άκουσα στις ειδήσεις ότι πέθανε. Ήταν το στήριγμά μου. Στις 6 Νοεμβρίου που τον σκότωσαν τον είχα βαφτίσει»…