Συγκλονίζει η χήρα του Θοδωρή Βλάχου, του 49χρονου στρατιωτικού που έχασε την ζωή του όταν έπεσε το ελικόπτερο, που επέβαινε. 

«Ένας στρατιωτικός που έχει επιλέξει να παίζει κάθε μέρα το κεφάλι του, ξέρει μόνο να προσφέρει», λέει στην κάμερα του T-Live η σύζυγός του και επισημαίνει για τον χαρακτήρα του ότι «ήταν ένας ευφυής άνθρωπος, με ιδιαίτερο χιούμορ. Πολύ τυπικός, πολύ καλός μπαμπάς, πολύ καλός σύζυγος».

Αν και είχε αποστρατευθεί ως αντισυνταγματάρχης της αεροπορίας στρατού, λόγω πενιχρής σύνταξης και αίσθησης του καθήκοντος, ανέβηκε ξανά στα ελικόπτερα στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Τις περισσότερες φορές υπηρετούσε στη Σάμο, γιατί γνώριζε καλά το νησί και τους ανθρώπους του.

«Ήταν πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός», δηλώνει και ραγίζει καρδιές η χήρα του στρατιωτικού. 

Το τελευταίο τηλεφώνημα στη σύζυγό του

Όμως, στις 13 Ιουλίου ήταν η μοιραία πτήση, την ώρα του ανεφοδιασμού στη θάλασσα. Ο ίδιος είχε μιλήσει με τη σύζυγό του και της είχε αναφέρει ότι είχαν ένα πρόβλημα στους κάδους. «Θα αλλάξουμε κάδο, μου είπε, θα κάνουμε ανεφοδιασμό καυσίμων και θα φύγουμε», είπε και αποκάλυψε ότι ήταν πολύ ανήσυχος τις τελευταίες 4 ημέρες από τις καιρικές συνθήκες.

«Έχει σημασία και το σημείο που το ελικόπτερο παίρνει νερό, γιατί έχουν άλλα 2 δυστυχήματα στο ίδιο σημείο, ένα με ελικόπτερο και ένα με σκάφος», τόνισε.

Ο Θοδωρής Βλάχος άφησε πίσω του μία σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά.