«Σκοπός της αστυνομίας είναι όπου υπάρχει ανομία να την ξεριζώνει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο Σταύρος Μπαλάσκας, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή την εξάρθρωση της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι υπάρχουν αστυνομικοί που συνεργάζονται με διάφορες συμμορίες.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με την είδηση της συνταξιοδότησής του: Έχω ακόμα αρκετούς μήνες για να πάρω την απόφασή μου. Ήταν ένα καλό μήνυμα για τους εχθρούς και φίλους και για τους εσωτερικούς εν δυνάμει αντιπάλους. Δεν έχω πάρει ακόμα τις αποφάσεις μου είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής: Δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο ακόμα, είναι πάρα πολύ νωρίς για να κάνω σκέψεις για οτιδήποτε. Στη ζωή κανείς δεν αποκλείει τίποτα...

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα η εκκαθάριση στη φοιτητική εστία: Κατά τη δική μου άποψη η εκκαθάριση θα έπρεπε να είχε γίνει και πολύ πιο νωρίς και από τα τρία χρόνια γιατί η αστυνομία έχει ένα ρόλο, ο βασικός ρόλος της ελληνικής Αστυνομίας είναι ότι όπου υπάρχει ανομία αυτεπάγγελτα να την ξεριζώνει. Όπως γνωρίζετε όμως υπήρχανε άλλες παράμετροι. Τώρα έχει αλλάξει ο νόμος και ακόμα και για πλημμεληματικές καταστάσεις η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να μπει και να κάνει παρέμβαση και επέμβαση σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό χώρο. Παλαιότερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Εγώ δεν εκπροσωπώ ούτε την πολιτική ούτε τη φυσική ηγεσία, ούτε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγώ εκπροσωπώ αυτούς οι οποίοι έβαλαν τη στολή τους, πήραν τα όπλα τους, πήραν τις εντολές τους από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και πήγαν έκαναν την επιχείρηση. Η οποία επιχείρηση έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, βλέπετε αυτή τη στιγμή ένα σοβαρό μπουκέτο εγκληματιών είναι έμπροσθεν του εισαγγελέα. Όταν εμείς πήραμε την εντολή, όταν διαταχθήκαμε οι μικτές δυνάμεις της Αστυνομίας η Άμεση Δράση, η ΟΠΚΕ, η κρατική ασφάλεια κάναμε το καθήκον μας από εκεί και πάνω δεν θέλω να με ρωτάτε στα πηλίκια τα δικά μας όταν αρχίσουν οι κλάρες τι αποφάσεις παίρνονται και από πού παίρνονται. Καταλαβαίνετε ότι εγώ μπορώ να μιλώ για τους ανθρώπους που επεμβαίνουν στις επιχειρήσεις και όχι για τους ανθρώπους που αποφασίζουν για τις επιχειρήσεις .

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι υπάρχουν και άλλοι αστυνομικοί που έχουν σχέσεις με παραβατικές ομάδες και τις ενημερώνουν: Βεβαίως και πάντα υπήρχανε και αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να σας πω και δέκα ονόματα τέτοιων ανθρώπων, όχι δοκίμων, αστυνομικών, υπαξιωματικών και αξιωματικών οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι μέσα στις φυλακές. Είμαστε 57 χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι υπηρετούμε αυτό το Σώμα φρονώ ότι σαφώς θα υπάρχουν και κακά στοιχεία τα οποία με τη σειρά τους θα ξεριζωθούν. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.

Είμαστε ο μόνος «δημόσιος φορέας» που έχουμε τέτοιους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης, έχουμε το Εσωτερικών Υποθέσεων, έχουμε το Συνήγορο του Πολίτη, έχουμε τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις με πενταμελή σύνθεση ανώτερων αξιωματικών και ένα πειθαρχικό δίκαιο ιδιαίτερα σκληρό. Έχουμε την κατευθείαν υπαγωγή μας στα δικαστήρια μέσω ασφαλιστικών δικλείδων του ελληνικού Δημοσίου που πηγαίνουν κατηγορούμενοι οι αστυνομικοί δηλαδή κάποιος αστυνομικός ο οποίος θέλει να είναι διεφθαρμένος, θέλει να είναι «λαδωμένος ποντικός» θα το ξέρει ότι κάποια στιγμή θα πιαστεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιαστεί. Και μιλάμε για δύο είδη διεφθαρμένων αστυνομικών για τους λεγόμενους ψιλικατζήδες και για αυτούς που χτυπάνε ψηλά. Υπήρχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα δυστυχώς.

Αναφορικά με τη 22χρονη δόκιμη αστυνομικό: Όταν είδα τη δόκιμο σε φωτογραφία την οποία είχε αναρτήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να κρατάει στα χέρια της ένα Τοκάρεφ αλβανικής προελεύσεως, όπλο που χρησιμοποιεί η αλβανική μαφία και που έχει κάνει δεκάδες εκτελέσεις πραγματικά σοκαρίστηκα.

ΔΗΜ: Δεν θα έπρεπε να το έχει δει κάποιος από εσάς;

Πώς να το δικαιολογήσω αυτό; Πως μπορώ να δικαιολογήσω κάτι το οποίο δεν δικαιολογείται; Ίσως δεν είχε εντοπιστεί επειδή δεν ήταν αστυνομικός, ήταν δόκιμος. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο δόκιμος δεν είναι αστυνομικός. 300 άτομα μπαίνουν στην Σχολή Αστυνομικών και από αυτούς δεν πάει να πει ότι θα ορκιστούν στο τέλος όλοι αστυνομικοί. Υπάρχουν άνθρωποι που για πολλούς λόγους κόβονται και δεν γίνονται ποτέ αστυνομικοί.

Κακώς δεν το είδαν στου Ζωγράφου, και θα έπρεπε να ξεστραβωθούν να το δούνε στου Ζωγράφου και να είχαν ενημερώσει την Υπηρεσία πιο νωρίς και να είχε φύγει αυτό το ίχνος παραβατικότητας από το Σώμα από την άλλη όμως θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης της Κυψέλης οι οποίοι αμέσως καταλάβανε ότι υπάρχει εσωτερική ενημέρωση όταν μας χάλασε δυο δουλειές.