Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τη στυγερή δολοφονία του 68χρονου στην Ηλεία και ο δράστης του εγκλήματος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι Αρχές, δεν μπορούν να θεωρηθούν αδιάσειστα, προκειμένου να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τους ύποπτους, το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει έπειτα από πολλές και πολύωρες καταθέσεις, αντιφάσεις και μαρτυρίες.

Στο κάδρο της Αστυνομίας υπάρχον δύο άτομα από το κοντινό περιβάλλον του θύματος, τα οποία συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψίες.

Ωστόσο, με δεδομένη την έλλειψη στοιχειών και εν αναμονή των αποτελεσμάτων του DNA από τα Εγκληματολογικά, οι υποψίες είναι απλά υποψίες και όχι αποδείξεις.


Το κίνητρο του δολοφόνου

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο του δολοφόνου, ο οποίος σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να είχε και συνεργό, οι Αρχές προσανατολίζονται στο οικονομικό, καθώς μια πιθανή άρνηση του 68χρονου σε κάτι που του ζητήθηκε, το οποίο μπορεί να σχετιζόταν με χρήματα, φέρεται να «όπλισε» το χέρι του δράστη ο οποίος ξέσπασε με μανία στον αδικοχαμένο συνταξιούχο, καταφέρνοντας του 40 τραύματα σε κεφάλι και αυχένα.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η Αστυνομία δείχνει να καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα με την μέθοδο του αποκλεισμού, αφού από τις καταθέσεις συγχωριανών δεν προέκυψε κάποια διαφορά του θύματος με κάποιον εξ’ αυτών, ενώ και το ενδεχόμενο της ληστείας έχει αποκλειστεί, αφού από το σπίτι δεν έλειπαν ούτε χρήματα ούτε άλλα πολύτιμα αντικείμενα.