Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση του Αρχηγείου Στόλου «Λόγχη 3/2022», που συνδυάστηκε με την ειδική άσκηση «Αναγνώριση ακτών», στη θαλάσσια περιοχή Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης και Μυρτώου πελάγους, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από Πέμπτη 22 έως και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ΓΕΝ.

Στις προαναφερθείσες ασκήσεις συμμετείχαν μονάδες των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτηρήσεως, Αεροπορίας Ναυτικού, Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
15
01
Στη διάρκεια των ασκήσεων εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, πυρών πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οπλισμού, γυμνάσια αντιαεροπορικού πολέμου με τη συμμετοχή αεροσκαφών της ΠΑ, διοικητικής μερίμνης (ΔΜ), επικοινωνιών καθώς και γυμνάσια αντιμετωπίσεως πολλαπλών απειλών.
04
08
07__1_

«Σκοπός των εν λόγω ασκήσεων είναι η διατήρηση και η περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου», συμφώνως με το ΓΕΝ.