Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις revenge porn ενώ πολλές εξ αυτών αφορούν σε ανήλικους, όπως και στην περίπτωση της Λέρου. Η είδηση για τη σύλληψη ενός 22χρονου στρατιωτικού στο νησί και μιας 16χρονης μαθήτριας, οι οποίοι κατηγορούνται για εκδικητική πορνογραφία (revenge porn) σε βάρος μιας συνομίληκης της 16χρονης ερωμένης του στρατιωτικού, έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι «Το κάναμε για πλάκα» και θεώρησε μαζί με την 16χρονη φίλη του πως ήταν «αστείο» να δημιουργήσουν ψεύτικο προφίλ και να ζητούν γυμνές φωτογραφίες από ένα 16χρονο κορίτσι στη Λέρο.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο 22χρονος μαζί με την 16χρονη φίλη του, αφού δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ στο Instagram, ξεκίνησαν να συνομιλούν με την ανήλικη.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, που κράτησε μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, αντάλλασσαν μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου.
Η ανήλικη μαθήτρια πληροφορήθηκε ότι φωτογραφίες της με ερωτικό περιεχόμενο βρίσκονταν στα χέρια κάποιων συμμαθητών της.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, έφτασαν στα ίχνη του 22χρονου στρατιωτικού και της 16χρονης συντρόφου του, του οποίους συνέλαβαν προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον του εισαγγελέα στην Κω.
Σε βάρος του 22χρονου στρατιωτικού και της 16χρονης φίλης του, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», «εκδικητική πορνογραφία» και «πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων».
Τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για περαιτέρω εξέταση.

Δείτε το σχετικό βίντεο