anagnostopoulos
Ελλάδα

Η αδελφή της Καρολάιν παίρνει τη μικρή Λυδία - Η Ντόνα μένει στις Φιλιππίνες με το σύζυγο και τα τρία παιδιά τους

Η 39χρονη αδελφή της Καρολάιν γεννήθηκε στις Φιλιππίνες, ωστόσο μεγάλωσε στην Ελλάδα, όπου ήρθε σε ηλικία 8 ετών

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να μεταβιβαστεί η περιουσία του στην κόρη του, Λυδία.

Ο πιλότος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με το δικηγόρο του, αποφάσισε να μεταβιβάσει όλη την περιουσία του στην κόρη του, η οποία μένει μαζί με τον παππού και τη γιαγιά της, τους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, στην Αλόννησο. Εκεί άλλωστε έχουν μετακομίσει και οι γονείς του, ώστε να μπορούν να βλέπουν το εγγόνι τους. Ο κ. Παπαϊωαννίδης αναφέρθηκε στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τη μεταβίβαση της περιουσίας και επιβεβαίωσε το γεγονός.

«Είτε μιλάγαμε προανακριτικά είτε μιλάγαμε κατά τη διάρκεια της δίκης, που αναμένουμε την εξέλιξη, ήταν ότι για όποια περιουσία μιλάμε, κινητή και ακίνητη, να πάνε στο παιδί. Ήδη ο ίδιος αυτοβούλως ξεκίνησε τη διαδικασία. Ακόμα και για το ακίνητο που έχει αγορασθεί τότε από κοινού με τη σύζυγό του και οτιδήποτε άλλο υπάρχει, εφόσον φυσικά το αποδεχτούν οι ασκούντες της επιμέλειας του παιδιού», ανέφερε αρχικά.

«Όντως είναι κάποιες διαδικασίες που αφορούν στη βούληση του άλλου να τις μεταβιβάσει, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που έχει δικαιοπρακτική ικανότητα, είναι αυτός που ασκεί την επιμέλεια. Στην προκειμένη περίπτωση αυτός που ασκεί την επιμέλεια είναι η μητέρα της Καρολάιν. Η αγορά του οικοπέδου ήταν από κοινού», κατέληξε. Ωστόσο, φίλη της αδικοχαμένης Καρολάιν υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου του πιλότου για να βγει από τη φυλακή. Σύμφωνα με όσα είπε, ο δολοφόνος θέλει να παρουσιάσει ελαφρυντικά και σε λίγα χρόνια να ζητήσει να αποφυλακιστεί.

Στην Ελλάδα η αδελφή της Καρολάιν

Όσο για τους γονείς της Καρολάιν, το μόνο τους μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η μικρή Λυδία και πώς αυτή θα μπορέσει να μεγαλώσει σε υγιές περιβάλλον και κυρίως η μικρή να μην έρθει ποτέ σε επαφή με τον πατέρα της, ακόμη κι όταν αυτός αποφυλακιστεί.

Οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς σκέφτονται πολύ σοβαρά να αλλάξουν το επίθετο του παιδιού, ενώ ο πατέρας της, Ντέιβιντ Κράουτς, πρόσφατα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξαναδεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τη μικρή Λυδία. Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την κατάσταση της υγείας του και την ηλικία του, καθώς και εκείνη της συζύγου του, Σούζαν, αποφάσισαν η μικρή Λυδία να μεγαλώσει με την οικογένεια της μεγάλης αδελφής της Καρολάιν, την Ντόνα, στις Φιλιππίνες.

Η Ντόνα, που είναι εικαστικός και ζει στη Μανίλα, έχει τρία παιδιά και έχει εκφράσει κι αυτή την επιθυμία να μεγαλώσει μέσα στην οικογένεια της η μικρή Λυδία. Οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς προσπαθούν να ζήσουν με την τεράστια απώλεια της δολοφονίας της κόρης τους, με μόνο τους μέλημα την ανατροφή της μικρής Λυδίας. Πλέον στο πλευρό τους έχουν και την αδελφή της Καρολάιν, που στις αρχές Ιουνίου ήρθε στην Αλόννησο από τις Φιλιππίνες. Μαζί της είχε μόνο το μικρότερο από τα τρία παιδιά της, που είναι ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών.

Η 39χρονη αδελφή της Καρολάιν γεννήθηκε στις Φιλιππίνες, ωστόσο μεγάλωσε στην Ελλάδα, όπου ήρθε σε ηλικία 8 ετών. Να τονίσουμε πως η Ντόνα με την αδικοχαμένη Καρολάιν είχαν 18 χρόνια διαφορά. Η Ντόνα είναι κόρη της Σούζαν από τον πρώτο της γάμο στις Φιλιππίνες. Έχει σπουδάσει ζωγραφική, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής στη Μανίλα. Πριν και μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η ετεροθαλής αδελφή της Καρολάιν ήταν πολύ ενεργή στο facebook και έκανε αναρτήσεις. «Η μοναδική μου αδελφή, η καλύτερή μου φίλη. Σ’ αγαπώ Καρολάιν» ήταν μία από αυτές που είχε κάνει στις 20 Μαΐου, ποστάροντας μια παλαιότερη φωτογραφία της Καρολάιν. Τις τελευταίες ημέρες η Ντόνα βρίσκεται και πάλι στην Αλόννησο και προσπαθεί να τρέξει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να πάρει η οικογένειά της τη μικρή Λυδία.

Όπως έχει πει και ο πατέρας της Καρολάιν, αυτή είναι η ιδανική λύση. Θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον αγάπης, στο οποίο δεν θα γίνονται αναφορές στο αποτρόπαιο έγκλημα. Αυτόματα όμως αυτό σημαίνει ότι η μικρή Λυδία θα φύγει μακριά κι από τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι τώρα τη βλέπουν κανονικά και φυσικά ενημερώνουν και το γιο τους. Φεύγοντας όμως το παιδί στις Φιλιππίνες χάνεται κάθε επαφή. Κάτι που θέλει η οικογένεια της Καρολάιν, όχι όμως και η οικογένεια του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος από τη μεριά του ψάχνει νομικό τρόπο ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 5/10