Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι ψάχνουν εναγωνίως πιλότους για τα F-16 τους, και έχουν ζητήσει από όσους παλαιούς παραιτήθηκαν για να πάνε πιλότοι σε ιδιωτικές εταιρείες να επιστρέψουν στα προηγούμενα καθήκοντά τους, ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς πετά με ένα μονοθέσιο μαχητικό F-16C Block.52+ σε εκπαιδευτική άσκηση ενός σχηματισμού μαχητικών του ίδιου τύπου της 340 Μοίρας, πετώντας από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως της Σούδας!

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, ο Πτέραρχος (Ι) Θ.Μπουρολιάς, συνεχίζοντας την παράδοση και των προκατόχων του Αρχηγών, οι οποίοι ήταν χειριστές μαχητικών αεροσκαφών, επισκέφθηκε την 115 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Σούδας, όπου συμμετείχε σε πτήση σχηματισμού αεροσκαφών F-16 Block 52+, σε αποστολή Αέρος – Εδάφους, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 340 Μοίρας «Αλεπού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπτέραρχος (Ι) Θ.Μπουρολιάς, ο οποίος στο παρελθόν, ως Σμήναρχος, έχει διατελέσει διοικητής της 115 ΠΜ και Διοικητής Μοίρας της, εξακολουθεί και παραμένει πλήρως «διαθέσιμος» στον προαναφερθέντα τύπο μαχητικού αεροσκάφους της ΠΑ, με το οποίο πετά «μόνος» μέχρι και σήμερα!
tn_3__1_
Στη συνέχεια ο Αρχηγός πέταξε με το αεροσκάφος του και το Νο.2 του σχηματισμού του μέχρι την 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ), στο Καστέλι, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Μαλισιώτης.
tn_1
Στη διάρκεια της επισκέψεώς του ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της Μονάδος, περιηγήθηκε στους χώρους εργασίας και συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό του κλιμακίου των αεροσκαφών επιφυλακής