Αναστολή σημειώθηκε στο νηπιαγωγείο Βασιλουδίου στον Λαγκαδά, αφού ήταν η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που εντοπίστηκαν φίδια στο χώρο. Οι γονείς αναστατώθηκαν και η απόφαση της διακοπής, έως ότου ληφθεί οριστική απόφαση για τα τρία παιδιά και το χώρο, στον οποίο θα πρέπει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ήταν αναγκαία.

Ο Αλέξανδρος Πατσιαλάς, πάντως, δήλωσε σε ιστοσελίδα ότι πρόκειται για σπιτόφιδα και όχι οχιές, όπως ακούστηκε αρχικά, που δεν είναι απειλητικά για τον άνθρωπο. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την ενημέρωση που είπε ότι έλαβε από καθηγητή ερπετολόγο, τόνισε ότι «θεωρούνται εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο». Παρ’ όλα αυτά, ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαγκαδά δεν έφερε τη συγκεκριμένη πληροφορία ως αντεπιχείρημα για τη στάση των γονέων: «Παρ’ όλα αυτά, καταλαβαίνουμε τους λόγους της αναστάτωσης, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες».

Η ιστορία με την εμφάνιση των φιδιών στο νηπιαγωγείο ανάγεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς, όταν βρέθηκαν τρία φίδια, το ένα ζωντανό, και κλήθηκε αμέσως συνεργείο, το οποίο προέβη σε απολύμανση, αλλά και την τοποθέτηση απωθητικών και παγίδων.

Η παρουσία σπιτόφιδων τώρα φέρει την απορία για την… έλξη που νιώθουν για το συγκεκριμένο χώρο, με τον κ. Πατσιαλά, ο οποίος τελεί και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να τονίζει ότι αυτό είναι άγνωστο και δεν έγινε σαφές, λόγω σφραγίσματος μετά την απολύμανση, η είσοδός τους.

Πάντως, είπε ότι στο χώρο θα διεξαχθεί έρευνα από την Πέμπτη, μέχρι να βρεθούν το πώς και το γιατί παρουσιάστηκαν τα φίδια.

Ως επίλογο στις δηλώσεις του στο GRTimes, ο Αλέξανδρος Πατσιαλάς είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά των μαθητών σε άλλο κτίριο, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να στεγάζονται παιδιά σε αυτό.