«Εμείς αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να κατευθύνουμε τα μέλη μας να κάνουν το δικό τους «καλάθι νοικοκυράς» και αυτοί ξεχωριστά», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης μικρών και μεσαίων super market Ελλάδας, κος Γιάννης Πηλίδης, μίλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι κάνουν διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες, που θα έχει δυο χαρακτήρες. ;Eνα να γίνει ελαφριά μείωση στις υπάρχουσες τιμές, και δεύτερον να δεσμευτούν οι εταιρείες σε αυτά τα προϊόντα για ένα χρονικό διάστημα να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές.

Ερωτηθείς πότε υπολογίζει ότι θα υπάρξει και στα μικρά super market το «καλάθι προϊόντων» και τι θα περιέχει, ο κ. Πηλίδης είπε τα εξής:

«Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα το ολοκληρώσουμε. Εμείς θα διαπραγματευτούμε γάλα, θα διαπραγματευτούμε φέτα, ρύζια και όσπρια, χαρτί υγείας, κάποιο καλλυντικό, κάποιο απορρυπαντικό, κάποιο δημητριακό, κάποια μαρμελάδα, κάποια μαργαρίνη τέτοια προϊόντα. Έχουμε έτοιμη λίστα απλώς η διαπραγμάτευση λείπει τώρα».